28. prosince 2022 • 21:00

Dexerto vydal svůj toplist CS:GO hráčů roku 2022. Prvenství obhájil s1mple z NAVI

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Populární esportový web Dexerto zveřejnil tradiční celoroční TOP list světových playerů Counter-Striku. Na první místo zařadila redakce ukrajinskou hvězdou Natus Vincere Oleksandra "s1mple" Kostylieva. Kdo se umístil v závěsu za ním?



5. místo - NiKo (G2 Esports)

Nikola "NiKo" Kovač z G2 Esports obsadil v žěbříčku Dexerta 5. místo. Bosenský Srb si pohoršil oproti minulému roku o tři pozice. 

"Rok 2022 byl pro G2 Esports svým způsobem ještě horší než rok 2021," napsala v úvodu redakce Dexerta. "S ohledem na to je pozoruhodné, že se Nikolovi po celý rok dařilo zaznamenat velká čísla, což svědčí nejen o jeho úžasných dovednostech, ale také o jeho důslednosti a schopnosti performovat," dodala.

4. místo - Ax1Le (Cloud9)

Ruská sestava americké organizace Cloud9 letos podávala nevyrovnané výkony. Za zmínku ale každopádně stojí titul na IEM Dallas. Sergey "Ax1Le" Rykhtorov měl na jeho vybojování lví podíl. V žebříčku obsadil 4. místo.

"Pokaždé, když Ax1Le hrál dobře, se dařilo i Cloud9. Brzdí ho skutečnost, že Cloud9 nejsou partnerem BLAST Premier, což snižuje počet top turnajů, kde může startovat," napsalo Dexerto s tím, že pokud se vyhne propadům formy, může se v příštím roce umístit ještě výše. 

3. místo - sh1ro (Cloud9)

Dexerto vybralo do nejlepší pětky hned dva hráče týmu Cloud9, naopak se do finálního žebříčku nedostal nikdo z FaZe Clanu. Dmitriy "sh1ro" Sokolov patří k nejlepším sniperům své generace. 

"Zatímco Ax1Le měl skvělé okamžiky proložené občasnými výpadky, sh1ro byl ztělesněním konzistence a občas jediným hráčem, který svůj tým držel," uvedla redakce k výběru. 

2. místo - ZywOo (Vitality)

Není překvapením, že první tři pozice získali wipaři. Ti mají na playstyle svých týmů zásadní impact. Druhé místo putuje za Francouzem Mathieu "ZywOo" Herbautem. Sniper Vitality si tak oproti loňskému roku o jedno místo polepšil

"Vitality zažily jeden z největších poklesů roku 2022, ale ani to nezabránilo ZywOovi pokračovat v dosahování špičkových výkonů," okomentovalo Dexerto.

1. místo - s1mple (NAVI)

Oleksandr "s1mple" Kostyliev je fenomén světového esportu a pozice nejlepšího hráče planety mu náležitě patří a to i přes to, že Natus Vincere přišli o dlouho držený primát HLTV jedniček a zejména druhou polovinu sezony hráli v útlumu. 

"s1mple dokázal překonat extrémně obtížné překážky a upevnil svůj status největší ikony hry," uzavřelo hodnocení Dexerto.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud