Tereza Janovská
15. srpna 2019 • 13:32

Gigantická show za rekordní peníze. V Šanghaji začal The International v Dotě 2

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicet tři milionů dolarů, tedy více než 763 milionů korun. Více než to se rozdá celkem osmnácti týmům, které bojují v Šanghaji na devátém ročníku The International. Největší esportový turnaj v počítačové hře Dota 2 každý rok boří rekordy a jinak tomu nebude ani letos. Zlomí některý z týmu ‚prokletí‘ a podaří se mu jako první vyhrát podruhé nebo se z prvenství bude znovu radovat někdo nový?



Osm ročníků a osm vítězů. Zatím se žádnému z týmů nepodařilo The International ovládnout dvakrát. To se letos může změnit, na dosah to mají loňští vítězové OG, kteří mají hotovou fazonu. Bez šance není ani Team Liquid, vítěz z roku 2017.

Prize pool, tedy balík peněz, který se rozdělí mezi všechny účastníky, už nyní přesahuje hranici 33 milionů dolarů a ještě se může navýšit. Výši finální odměny totiž ovlivňují sami hráči nákupem battle passu, tedy speciálního přídavku, z jehož prodeje jde 25 % právě na prize pool. Jen vítěz si odnese přes 15 milionů dolarů (347 milionů korun), dva poslední získají ‚jen‘ 82,5 tisíce (1,9 milionu korun).

Právě výše odměny je jedno z těch hlavních, čímž celý The International povyšuje nad ostatními akcemi. V loňském ročníku se rozdalo přes 25 milionů dolarů, což tehdy byla největší odměna, která kdy byla během jediného turnaje rozdána. Tuto hranici překonal letos Fortnite, který v rámci World Cupu rozdal 30 milionů dolarů. Ještě před startem šampionátu v této populární battle royal hře, kde bojovali i dva čeští hráči, však bylo jasné, že si Dota 2 své prvenství znovu uzme.

The International začal ve čtvrtek 15. srpna skupinovými fázemi. Hlavní fáze pak začne offline turnajem v Šanghaji a startuje v úterý 20. srpna. Vítěz bude znám 25. srpna, finále začíná od osmi hodin ráno našeho času.

Celkem 18 týmů momentálně bojuje ve dvou skupinách. První čtyři z každé skupiny postoupí přímo do části vítězů, další čtyři do části poražených. Poslední dva se na turnaji nepředstaví vůbec. Výhoda části vítězů spočívá v tom, že týmy podstoupí méně zápasů a i v případě, že jednou prohrají, mohou se stále probojovat až do grandfinále. Do toho se právě dostane vítěz finále obou skupin.

Všechny zápasy můžete živě sledovat na streamovací platformě Twitch.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud