18. února 2021 • 11:13

Bývalí hráči obviňují organizaci, dluží jim peníze za dobu jejich působení

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Severoamerický tým se snažil znovu oživit své jméno, podle aktuálních informací se mu to ale zrovna dvakrát nedaří.



Hráč Aiden King obvinil organizaci z toho, že nezaplatila svému Valorant týmu. Všichni hráči byli 30. ledna letošního roku propuštěni, na veřejnost se nedostala žádná konkrétní informace, která by vysvětlila, proč se tomu tak stalo. Nyní, skoro po měsíci, se ven dostávají odpovědi.

King tvrdí, že mezi ním a organizací nebyla nikdy podepsána žádná smlouva, nemůže proto s přesností určit, kolik peněz mu mělo být vyplaceno. Očekával nicméně aspoň část toho, co týmu pomohl vydělat na turnajích. Za dobu svého působení King přinesl organizaci přesný podíl 1300 dolarů. Dle něj Phoenix1 celou částku z obou vítězných turnajů vzal, aby ji později mezi hráče spravedlivě rozdělil, k tomu ale nedošlo.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Chtěl dosáhnout nejvyššího ranku ve Valorantu, ale utrhl si akorát ostudu

Neadekvátně ohodnotit své hráče je bezesporu ostuda, bylo nicméně chybou pracovat/hrát za tým bez jakékoliv pracovní smlouvy, takové situace bohužel vybízí k následným problémům. Vzhledem k neexistujícímu dokumentu, který by hráčům dával nárok na peněžní odměnu je pravděpodobné, že se od organizace ničeho nedočkají. Aktuálně se hráči i organizace hádají prostřednictvím sociálních sítí, kdy organizace tvrdí, že hráčům zaplatila, ti ovšem argumentují, že se tomu tak nestalo.

Původní organizace Phoenix1 je známá svým League of Legends týmem, který v roce 2017 změnil brand a stal se týmem Sentinels. Zda je Phoenix1 a Sentinels v jakémkoliv směru spojen není veřejně známo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud