15. března 2022 • 09:54

Riot Games koupil minoritní podíl ve studiu, které pracovalo na seriálu Arcane

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Herní vývojář Riot Games investuje do studia Fortiche. Americká společnost stojící za hrami League of Legends či Valorant se rozhodla vstoupit do animátorského studia Fortiche, s nímž spolupracovala na úspěšném seriálu Arcane.



Riot Games získal minoritní podíl a představenstvo studia Fortiche se rozšíří o dva zástupce Riot Games: ředitele obsahu Briana Wrighta a ředitele pro rozvoj společnosti Brendana Mulligana.

"V roce 2023 oslavíme deset let spolupráce: neexistuje lepší způsob, jak symbolizovat důvěru a ambice našich dvou společností, než právě toto propojení,“ říkají Pascal Charrue, Jérôme Combe a Arnaud Delord, spoluzakladatelé Fortiche.

Během první dekády se animátorské studio Fortiche podepsalo pod videoklipem Get Jinxed či hudebními videi k písním WARRIORS a Enemy od Imagine Dragons, dále produkovalo animaci k písní POP/STARS od virtuální Kpopové skupiny K/DA a pro Riot Games také připravilo hymnu RISE pro mistrovství světa v League of Legends v roce 2018.

„Různé spolupráce s Riot Games a zejména na seriálu Arcane udělaly z Fortiche Production nového významného hráče na mezinárodní animační scéně. Společnost Riot Games svoji důvěrou poskytla prostředky k dosažení našich společných cílů a ukázala, že je možné nabídnout nový obsah, který dokáže oslovit široké publikum," uvádí spoluzakladatelé francouzského studia.

Fortiche také úzce spolupracovali s Riot Games na vývoji nápadů a scénářů k seriálu Arcane a studio bylo klíčovým partnerem během příprav seriálu. V současné době chystají druhou sezónu Arcane, ale práce probíhají i na dalších projektech, o kterých bude Riot teprve informovat. 

„Fortiche je naším partnerem po dlouhou dobu, tato dohoda ale zajišťuje, že budeme úzce spolupracovat po celá desetiletí,“ popisuje Nicolo Laurent, generální ředitel společnosti Riot Games.

„Kdykoliv s někým spolupracujeme, nastavíme mu laťku vysoko. Trváme na tom, aby naši partneři opravdu rozuměli hráčům a neúnavně se na ně soustředili. Od prvního dne jde Fortiche příkladem a naplňuje to, čemu říkáme: hráčská zkušenost na prvním místě. S Fortiche spolupracujeme na tom, abychom posouvali hranice toho, co je možné, a zvýšili očekávání ohledně toho, jak mohou být hry reprezentovány v médiích. I když jsme na Arcane hrdí, víme, že to nejlepší teprve přijde,“ doplnil Laurent.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud