30. března 2022 • 16:10

Usain Bolt vlastnicky vstoupil do světa esportu. Pro hráče uspořádá kemp na Jamajce

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michael Jordan nebo David Beckham. Jen dva příklady sportovních mega hvězd, které se vlastnicky zapojily do světa esportu. Další je teď bývalý fenomenální sprinter Usain Bolt. Osminásobný olympijský šampion se zapojí vlastnicky do irské esportové organizace WYLDE. "V esportu, stejně jako v atletice, je důležité mít soutěžní a vítěznou mentalitu," říká. A hodlá i aktivně přiložit ruku k dílu - pro mladé talenty mimo jiné uspořádá kemp přímo na Jamajce.



Usain Bolt se chce také aktivně zapojit do chodu celé organizace - má ambici pomáhat hráčům "zvedat jejich potenciál a starat o jejich fyzickou a duševní pohodu".

Bolt má pozvednout celou značku

Kromě toho slavný Jamajčan bude pracovat i na pozvednutí značky WYLDE jako takové.

"Je na cestě stát se jednou z největších značek v nejrychleji rostoucím sportu na světě. V esportu, stejně jako v atletice, je důležité mít soutěžní a vítěznou mentalitu," cituje Bolta Esports Insider. 

"Příchod Usaina posouvá WYLDE na další úroveň. Díky jeho obrovským zkušenostem a vítězné mentalitě bude jeho vedení neocenitelné," uvedl spoluzakladatel irské organizace David Cronin.

Esportoví talenti na Jamajce

Vloni navíc organizace založila vlastní akademii na výchovu nových talentů - poskytuje jim profesionální koučování, plánuje komunitní turnaje a Bootcampy po celé Evropě. Ve spolupráci s Boltem plánuje WYLDE ještě letos uspořádat jamajský bootcamp.

V současné době má organizace, založená v irském Dublinu, týmy soutěžící ve hrách Rainbow Six Siege, VALORANT, Rocket League a FIFA.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud