5. prosince 2013 • 04:30

Král Gambrinus Fanligy trénoval Spartu: Lavička mi dovolil všechno!

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V první polovině sezony nasbíral nejvíce bodů z více než 50 tisíc hráčů Gambrinus Fanligy, skvělou bilanci má Matej Paluš také jako trenér Sparty. Vedoucí tým nejvyšší soutěže dostal příležitost koučovat v přátelském utkání se Sokolem Puklice B a dovedl ho k vítězství 8:3.



Jako nejlepší ze všech hráčů Gambrinus Fanligy po patnácti kolech dostal Paluš za odměnu výjimečnou šanci. Ověřit si, jak mu půjde vedení špičkového fotbalového týmu přímo v praxi.

V tréninkovém centru na Strahově nafasoval ve středu v podvečer žlutočernou bundu, jakou nosí Vítězslav Lavička a jeho asistenti. A během zápasu s účastníkem IV. třídy v okresu Jihlava se stal i Lavičkovým nadřízeným. „Trenér Lavička mi dal úplně volnou ruku, abych si dělal, co chtěl. Byl hodně vstřícný,“ potěšil Paluše výjimečný zážitek.

Také Lavička vítěze soutěže v Gambrinus Fanlize pochválil za jeho trenérskou práci. „Obstál se ctí. Byl na něm znát trochu ostych, když se musel postavit před prvoligový tým,“ hodnotil Paluše.

Zápas s týmem z Vysočiny určitě Sparta nepodcenila. V její sestavě se objevily všechny její hvězdy včetně kapitána Davida Lafaty, Bořka Dočkala, Lukáše Váchy, či obránce Costy.

Vítěz Fanligy Matej Paluš trénoval fotbalisty pražské Sparty
Video se připravuje ...

„Většina hráčů to chtělo brát v tréninkovém tempu, nezranit se, ale neudělat také hanbu. Dohodli jsme se, aby nedali dvacet třicet gólů, ukázali, že fotbal umí hrát, ale užili si to oni i soupeř," prozradil Paluš, jaké udílel instrukce. "Bořku Dočkalovi a Josefu Hušbauerovi jsem zase poděkoval za to, kolik bodů mi do Fanligy přinesli,“ pochlubil se.

Ačkoliv měli hosté celý zápas hraný na dvacetiminutové poločasy převahu jednoho muže v poli, sparťané si s chutí zastříleli a utkání si užili. Stejně jako jejich dočasný trenér. „Mám stoprocentní bilanci,“ mohl se chlubit s úsměvem, když se na Spartě rozloučil.

Vítěz soutěže ve Fanlize Matej Paluš v tréninkovém centru Sparty za doprovodu trenérských kolegů
Vítěz soutěže ve Fanlize Matej Paluš v tréninkovém centru Sparty za doprovodu trenérských kolegů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud