10. února 2015 • 19:32

Drsná příprava Plzně. Hubník bránil Bolka, Pilařovi sebrali kopačku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na španělské trávě to pořádně jiskřilo. Utkání Viktorie Plzeň s Dynamem Kyjev (1:1) vůbec nepřipomínalo přípravný zápas, naopak hráči se rvali tak, jako by šlo o finále Ligy mistrů. Agresivní fotbalisté lídra ukrajinské ligy dohrávali všechny souboje, český tým si nenechal nic líbit.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Dynamo Kyjev i Viktoria Plzeň finišují zimní přípravné období, trenéři ladí sestavu a vychytávají poslední chyby v herních činnostech. Hráči dobře vědí, že mají jednu z posledních možností se ukázat a zajistit si místo v základní sestavě.

Na trávníku byla motivace všech aktérů hodně znát. Do soubojů se chodilo zostra, nikdo neuhýbal. Hlavně hráči Dynama po proměněné penaltě Rajtorala moc chtěli vyrovnat a za svým cílem šli všemi prostředky. Když gól dlouho nepřicházel, jejich agresivita stoupala.

Nejlepší kanonýr týmu Andrij Jarmolenko dohrával každého hráče, v jednu chvíli si vyšlápl i na gólmana Bolka. Plzeňská dvojka dobíhala balon, ke kterému se přes západočeské stopery dral i důrazný útočník. S agresivitou to ale přehnal. Chybělo málo a ležícího Bolka tvrdě zasáhl.

Svého brankáře pak šel mstít Roman Hubník. Do Jarmolenka strčil a konflikt byl na světě, nastartovaní hráči se dostali do lehké strkanice. Sudí v tomto případě nikoho netrestal, celkem rozdal pět žlutých karet (jednu plzeňskému Hořavovi, čtyři hráčům Dynama).

Daniel Kolář (uprostřčed) během přípravného zápasu Plzně proti Dynamu Kyjev
Daniel Kolář (uprostřčed) během přípravného zápasu Plzně proti Dynamu Kyjev

"Neřekl bych, že to bylo příliš vyhecované. Byly tam některé ostřejší souboje, ale to k fotbalu jednoduše patří. Ani v lize nám nedá nikdo nic zadarmo," tvrdil přesto pro klubové stránky Viktorie záložník Patrik Hrošovský.

Jeho kolega ze středu pole Ondřej Vaněk byl ve druhém poločase tvrdě sražen Belhandou, hráč Kyjeva si ale v tomto případě počínal čistě. Pilařovi zase ve vápně přišlápl obránce ukrajinského celku nohu tak, že hbitému záložníkovi zul kopačku. Ani tady sudí netrestal, Pilař se rozčiloval marně.

Plzeňští hráči si nenechali nic líbit, soupeři neustupovali. V chladném počasí v Málaze proti silnému celku dlouho vedli, po výhře nad korejským Suwonem (2:0) si chtěli připsat další cenný skalp.

Vedoucí celek ukrajinské ligy ale v druhém poločase dominoval, víc držel míč na kopačkách. Plzeň dlouho odolávala především díky fantastickým zákrokům gólmana Bolka. Konečnou remízu 1:1 zajistila Dynamu až vyrovnávací hlavička Velosa v nastavení.

Plzeň čeká ještě jeden přípravný zápas (sobotní generálka s Krasnodarem), v sobotu 21. února startuje jarní část Synot ligy domácím zápasem s Českými Budějovicemi.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud