23. března 2015 • 10:32

Tohle do fotbalu nepatří! Teplice žádají trest pro Lafatu i sudího

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalových Teplic doufá, že nasimulovaný pád útočníka Sparty Davida Lafaty v sobotním ligovém utkání se severočeským celkem bude mít odpovídající odezvu u disciplinární komise. Zástupci klubu věří, že následky za chybně nařízenou penaltu, která rozhodla o výhře obhájce titulu, ponese i rozhodčí Libor Kovařík.



"Jsme přesvědčeni, že žádný ligový fotbalista, reprezentant zvlášť, by se v žádném případě neměl chovat tak, jak David Lafata předvedl v závěru zápasu," stojí v prohlášení na internetových stránkách Teplic.

Sparta - Teplice: Pád Davida Lafaty a penalta Bořka Dočkala na 1:0
Video se připravuje ...

"Věříme tomu, že disciplinární komise a komise rozhodčích tuto událost důsledně prošetří a vyvodí odpovídající závěry, které vyšlou jasný signál, že nesportovní chování do našeho fotbalu nepatří."

Rozhodčí Kovařík nařídil penaltu po Lafatově pádu v poslední minutě a z pokutového kopu rozhodl záložník Bořek Dočkal o výhře Sparty 1:0. "Zpracoval jsem si to a chtěl jít do zakončení, cítil jsem, že na mě sáhnul, tak jsem spadnul," řekl letenský útočník v rozhovoru pro Českou televizi.

Disciplinární komise může Lafatu za nafilmovaný pád dodatečně potrestat, v září 2011 se mu to stalo ještě během působení v Jablonci, když dostal pokutu 30 tisíc korun. V minulosti byli za simulování zpětně potrestáni například také Ladislav Volešák, Jan Chramosta, Václav Pilař nebo David Limberský.

Spartě sudí neuznali gól, Lafata ale v ofsajdu rozhodně nebyl
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta – Teplice 1:0
Video se připravuje ...

Rozhodující okamžik zápasu Sparty s Teplicemi: David Lafata padá ve vápně a následuje penalta...
Rozhodující okamžik zápasu Sparty s Teplicemi: David Lafata padá ve vápně a následuje penalta...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud