19. dubna 2015 • 11:25

Štěch v Liberci držel Spartu, na konci smutnil: Titul si nezasloužíme

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi tyčemi dělal, co mohl. Burcoval spoluhráče, hasil chyby obrany. Jenže dvakrát lovil míč ze sítě, proti Delargovi ani Pokornému neměl šanci. Gólman Sparty Marek Štěch byl fanoušky v hlasování na České televizi vyhlášen mužem zápasu, po porážce 1:2 mu ale individuální ocenění příliš radost neudělalo. "Takhle hrát nemůžeme," zlobil se 25letý gólman.



Štěch několikrát Spartu výrazně podržel. Už v deváté minutě se zaskvěl proti Bakošovi, kterému perfektním reflexem vytáhl hlavičku. Po chybné rozehrávce Váchy ale nestačil na skvělou individuální akci Delarge , kterou se domácí dostali do překvapivého vedení.

Sparťanský gólman, který na jaře mezi tyčemi nahradil zraněného Bičíka , měl také štěstí. Brabcovu hlavičku směrem k vlastní brance vystihl aktivní Frýdek. Přehodil vybíhajícího Štěcha, jeho oblouček ale skončil těsně vedle tyče.

Nejlepší moment předvedl těsně po přestávce. Nebýt jeho skvělého postřehu, Letenští prohrávali 1:2 mnohem dřív. Po zmatcích ve sparťanské obraně nejdřív vytěsnil střelu Frýdka, poté s vypětím všech sil vydloubl míč před dotírajícím Luckassenem.

Hezká liberecká akce a superzákroky sparťanského brankáře Štěcha
Video se připravuje ...

Důležité zákroky byly v konečném výsledku k ničemu. Sparťané nechali po rohovém kopu trestuhodně osamoceného Pokorného a ten rozhodl o domácí výhře 2:1. "Já jsem to pořádně neviděl. On se nějak otočil a trefil to. Ale tam ho prostě musíme dotlačit. Nemůže se nám ve vápně takhle otočit a dát gól nohou. To musíme líp ubránit," litoval Štěch.

Sparta si prohrou v Liberci výrazně zkomplikovlaa situaci. Pokud Plzeň uspěje v pondělí v Teplicích, odskočí na čele tabulky už o osm bodů. "Takhle nemůžeme hrát, takhle si ten titul prostě nezasloužíme. Nebojovali jsme, nebyli jsme aktivní. I když jsme si nějaké šance vytvořili, Liberec byl prostě dneska lepší," zlobil se mladý brankář.

Přesto stále věří, že jeho tým ještě lídra tabulky dokáže potrápit. "Šance tam pořád je. Plzeň hraje v Teplicích, ale my musíme začít sami u sebe. Koncentrovat se na každý zápas a ještě to zkusit nějak urvat," řekl. "Máme celý týden na to, abychom se zvedli. Příští týden máme Brno a musíme ukázat, že máme kvalitu," dodal Štěch.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 2:1
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Gól Dzona Delarge na 1:0
Video se připravuje ...

Liberec - Sparta: Gól Lukáše Pokorného na 2:1
Video se připravuje ...

Fotbalisté Sparty si v Liberci připsali první jarní prohru v lize
Fotbalisté Sparty si v Liberci připsali první jarní prohru v lize

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud