9. července 2015 • 21:30

Sparta má brankáře Koubka! V příští sezoně bude hostovat v Liberci

Autor: pj, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta hlásí další zajímavou posilu. Letenský klub se s druholigovým Hradcem dohodl na příchodu Tomáše Koubka. Gólman, který za českou jednadvacítku odchytal domácí evropský šampionát, podepsal na Letné čtyřletou smlouvu. Obratem ale zamíří na roční hostování do Liberce, kde odchytá příští sezonu.



V necelých třiadvaceti letech je Tomáš Koubek jedním z největších českých brankářských talentů. V Hradci odchytal výtečnou sezonu, stal se jasnou jedničkou a velkou oporou týmu.

Na evropském šampionátu jednadvacítek ho trenér Jakub Dovalil upřednostnil před Pavlenkou z Baníku, Koubek ani v jednom zápase nezklamal, na svůj mladý věk je poměrně vyzrálým brankářem s velkým potenciálem, který chtějí využít právě na Spartě.

"Tomáš je velice talentovaný brankář, jeho přestup je investicí do budoucna. Momentálně ale potřebuje pravidelně chytat, a proto rovnou zamíří na hostování," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava. V pátek Letenští odtajnili, že bude mladý gólman působit v příští sezoně v Liberci.

"Je to naprosto úžasné, jsem moc rád, že se to povedlo dotáhnout. Za to, že můžu být ve Spartě, jsem vděčný," pochvaluje si posun v kariéře Koubek.

Zklamaný brankář Koubek
Zklamaný brankář Koubek

Na Letné ale momentálně vlastní silné brankářské trio Bičík, Štěch, Miller, na hostování do Vlašimi šel mladý Vojtěch Vorel. Po vypršení smlouvy navíc odešel do Příbrami Milan Švenger.

Z toho důvodu zamíří Koubek s největší pravděpodobností do jiného klubu na hostování.

„Tomáš patří dlouhodobě mezi největší české brankářské talenty, což potvrdil svými výkony na Euru. Změna dresu mu dá možnost nadále působit v nejvyšší soutěži, což je základní předpoklad pro jeho další růst,“ uvedl hráčův agent Viktor Kolář ze SPORT INVEST International.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud