21. září 2015 • 13:57

Rajnoch se po Spartě zlobil: Měli jsme hrát jako japonští ragbisté

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postarali se možná o největší senzaci v historii ragby. Když stateční Japonci udolali na světovém šampionátu Jižní Afriku, zápas pozorně sledoval i Jan Rajnoch. Olomoucký obránce doufal, že si jeho tým vezme z heroického výkonu jasných outsiderů příklad. Jenže Hanáci v neděli na Letné zklamali a odvezli si čtyřgólový příděl. "Bohužel se na Japonce asi nikdo nedíval," povzdechl si na Twitteru někdejší reprezentační obránce.



Vytočený kouč Kalvoda naříkal na to, že bojácný tým zůstal myšlenkami v novém pražském tunelu Blanka, Rajnoch zase tristní výkon Olomouce srovnával s ragby. "Myslel jsem, že včerejší heroický výkon Japonců na MS v ragby, může být naším vzorem... Bohužel se asi nikdo nedíval," napsal po porážce 0:4 na Spartě.

Japonsko totiž v sobotu senzačně udolalo Jižní Afriku 34:32 (Více ZDE ») a postaralo se o jedno z největších překvapení v historii ragby. Světový šampionát je mimořádně sledovanou událostí a zaváhání velkého favorita vyvolalo obrovský poprask.

Naopak Olomouc proti Spartě odehrála velmi slabý zápas, rozjetí Letenští svému soupeři nic nedovolili a vyhráli 4:0. „Všechno bylo špatně. Do desáté minuty hrajeme na balonu a pak dostaneme první gól a celá naše hra se rozsype. Musíme spadnout na prdel a uvědomit si, že fotbal se hraje tak, jak nám ukázala Sparta," nebral si Rajnoch servítky před novináři.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Olomouc 4:0, rozhodly nádherné branky
Video se připravuje ...

"Nebyli jsme si schopni přihrát. Kdyby se to stalo jednou, ale to bylo i dvakrát. To je pak těžký. Soupeř se akorát dostane do tlaku, a tak kvalitní mančaft jako Sparta, to potrestá," zlobil se. "Tyhle zápasy jsou od toho, aby se to ti mladší učili. Jenže musíme se to učit trochu jinak, takhle rozhodně ne," pravil důrazně 33etý stoper.

Olomouc uhrála v sedmi kolech šest bodů, na 13. místě patří do sestupového pásma. Tomu se na Hané, kde se po roční odmlce vrátili do nejvyšší soutěže, chtějí za každou cenu vyhnout.

"Před zápasem jsem věřil tomu, že bychom na Spartě mohli i bodovat a ten náš předvedený výkon bude odvážnější než v Plzni, bohužel opak byl pravdou. I když začátek byl od nás velmi slušný, ale prostě po prvním gólu se to rázem všechno sesypalo," shrnul Rajnoch.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud