24. září 2015 • 20:30

Táta mé Slavii asi fandit nebude, tuší Uhrin před derby se Spartou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dušan Uhrin mladší se chystá na své první ligové derby v roli hlavního trenéra. V neděli povede fotbalisty Slavie do šlágru nejvyšší soutěže proti Spartě a během utkání nejspíš bude mít proti sobě i otce Dušana Uhrina staršího, který letenský klub v minulosti koučoval a je jeho dlouholetým příznivcem.



"Doufám, že bude fandit mně, ale mám neblahý pocit, že asi ne. Je to velký sparťan, prožil tam možná své nejhezčí roky v trenérském životě, takže ho ani netlačím k tomu, aby říkal nějaké nesmysly, že bude fandit mně," řekl Uhrin s úsměvem na dnešní tiskové konferenci.

Latka: Sparta je teď lepší, nejnebezpečnější je Lafata
Video se připravuje ...

Ligové derby dosud zažil jen jako asistent ve Slavii a v roce 2001 byl u toho, když červenobílí remizovali na Letné 4:4. Pak krátce působil i ve Spartě u B-týmu. "To už si ani nepamatuji, jak to skončilo. Ve Spartě jsem byl jen na skok, nebyl jsem u prvního týmu. Spíš si vzpomínám na ten zápas, který skončil 4:4. To bylo derby, jak má být," podotkl Uhrin.

"Spíš chci na tohle nadcházející derby vzpomínat v dobrém. Myslím, že tady není favorit. Sparta je před námi v tabulce, my ale hrajeme v domácím prostředí a chtěli bychom samozřejmě vyhrát. Klíč je odehrát to s maximální odpovědností a koncentrovaností. Jestliže byť jeden hráč nebude hrát na sto procent, proti Spartě to nebude stačit," podotkl Uhrin.

Mladý obránce Souček: Škoda má větší kvalitu než Lafata
Video se připravuje ...

Věří, že mužstvo nepoznamená úterní vyřazení z poháru po prohře 2:4 na půdě druholigového Ústí nad Labem. "Pevně věřím, že nás to neovlivní. Hráli jsme v trochu jiné sestavě, i když to nikoho neomlouvá. Spíš mě trochu mrazí v zádech, že jsme dostali čtyři branky, to se nám předtím nestalo snad v žádném utkání. Nějaký výstup z toho máme, ale derby je úplně o něčem jiném. Musíme ukázat, že to byl incident," řekl Uhrin.

Se Spartou jako trenér šestkrát za sebou prohrál, ale zvýšenou motivaci kvůli tomu mít nebude. "Abych řekl pravdu, o tomhle jsem nepřemýšlel. Motivaci mám velkou, abychom porazili Spartu. Chceme předvést dobrý fotbal a ukázat divákům, že můžeme porazit každého," dodal sedmačtyřicetiletý trenér.

Co chystá Slavia pro fanoušky na derby: Fanzóna s mistry i Čechova kapela
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Sudí ukončil zápas a kouč Uhrin se dost rozčiloval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud