Stanislav Hrabě
27. září 2015 • 09:55

Lotyšský reprezentant Řezníčka neuhlídal. Ale hrál dobře, tvrdí kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyla to vydařená premiéra. Duklu Praha těsně před přibouchnutím přestupového okna posílil kapitán lotyšské reprezentace stoper Kaspars Gorkšs, ale úspěch to nepřineslo. Brněnský kanonýr Jakub Řezníček dvěma góly otočil vývoj utkání a zajistil Zbrojovce výhru na Julisce. „Odehrál dobrý zápas,“ zastal se svého nového svěřence trenér domácího týmu Luboš Kozel.



Ač byl Gorkšs s týmem něco málo přes týden, když 17. září přišel na testy a čtyři dny na to podepsal smlouvu, do utkání se Zbrojovkou Brno ho trenér Luboš Kozel nasadil. Na lavičku usedl Michal Jeřábek, jenž do příchodu posily z pobaltské země nechyběl v lize ani minutu. „Je na tom silově líp než Jeřábek,“ prozradil trenér Kozel, proč se tak rozhodl.

Oba mají na vizitce zapsáno 191 centimetrů výšky, zatímco ovšem český stoper váží pouze 81 kilogramů, jeho lotyšský kolega vysílá do soubojů o čtyři více. Co se týče zkušeností není co srovnávat. Dvaadvacetiletý Jeřábek má na kontě 29 startů v Synot lize, Gorkšs může nabídnout angažmá ve švédských klubech, anglických, řeckém, v reprezentaci nastoupil do 70 zápasů a vstřelil v nich pět gólů.

Na hřišti to pro Duklu dopadlo ovšem neblaze: brněnský kanonýr Jakub Řezníček vstřelil dva góly. „Byl u nich, ale nevyčítám mu je,“ prohlásil trenér Kozel. „Především u druhého byl spíš nevinně,“ upozornil na smolný okamžiky, kdy se míč odrážel od hráčů a nakonec ho brněnský Michal Škoda předložil spoluhráči před odkrytou branku. Další zjištění bylo, že Gorkšsovi ubývala ke konci síly. „Bylo na něm poznat, že dlouho nehrál,“ povšiml si dukelský kouč.   

V příštím duelu půjde lotyšský legionář v derby proti Slavii na útočníka Milana Škodu, jemuž v kvalifikačním duelu o postup na EURo 2016 v Rize pořádně naložil.

Dukla - Brno: Gól Jakuba Řezníčka na 1:2
Video se připravuje ...

Dukla - Brno: Gól Jakuba Řezníčka na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud