Jakub Dvořák
18. října 2015 • 18:30

Hrdina Bičík podržel Spartu. Jeho zákroky byly klíčové, chválil Ščasný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrubka, která rozhodla derby se Slavií, už je zapomenuta. Sparťanský brankář David Bičík opět podává skvělé výkony. V nedělní dohrávce na hřišti Příbrami doslova čaroval. V prvním poločase se dvakrát vytáhl při jasných šancích domácích a i díky němu Sparta odjela s výhrou 4:0. „Podržel nás, což se ukázalo jako klíčové,“ přikyvoval po utkání trenér Zdeněk Ščasný.



První velký moment předvedl 34letý brankář v prvním poločase. Ve 25. minutě zahrávala Příbram rohový kop. Domácí hráči zvolili jeden ze svých netradičních náběhů v chumlu a zmátli sparťanskou obranu.

Ta nechala volného Josefa Hnaníčka, který tak mohl úplně sám ohrozit branku Sparty. Už to vypadalo, že jeho hlavička doletí do sítě, jenže Bičík díky mrštnému skoku vytáhl míč z branky. Příbramští se nestačili divit, že Hnaníčkův pokus neskončil gólem.

Příbram - Sparta: Zákrok Davida Bičíka proti Josefu Hnaníčkovi
Video se připravuje ...

Další Bičíkův moment přišel ve 27. minutě. To se na sparťanskou branku po obrovské chybě v rozehrávce řítil příbramský David Štípek. Bičík zareagoval okamžitým vyběhnutím. Domácí záložník ho sice obešel, ale dostal se až do velkého úhlu a těžko se mu zakončovalo.

Příbram - Sparta: Šance Davida Štípka a Romana Bednáře
Video se připravuje ...

Zuby si na Bičíkovi vylámal i jeho bývalý spoluhráč Roman Bednář. Ve 35. minutě sparťané špatně zahráli ofsajd systém a nechali upláchnout Bednáře s míčem na branku. Ačkoliv se příbramský střelec snažil mířit přesně do skuliny mezi nohy, Bičík se nenechal nachytat a střelu kryl.

"Lacině jsem ho trefil. Možná to bylo i tou pětitýdenní pauzou, měl bych v sobě víc klidu,“ zpytoval svědomí Bednář po zápase. Jeho kouč Pavel Tobiáš však Bičíka pochválil. "Měl tam dva skvělé zákroky, Spartě hodně pomohl, musel se pořádně vytáhnout,“ poznamenal příbramský trenér.

Příbram - Sparta: Zákrok Davida Bičíka proti Romanu Bednářovi
Video se připravuje ...

Sparťané si Bičíkovi pomoci byli moc dobře vědomi. I proto po utkání vysekli svému spoluhráči poklonu. „Jednoznačně si vysloužil pozici jedničky. On vždy mluví o tom, že brankáři ve Spartě musí chytit alespoň dvě šance za zápas a díky tomu se pak získávají body. Dnes to platí dvojnásob a patří mu velký dík," řekl pro klubový web záložník Marek Matějovský.

Slova chvály měl i sparťanský trenér Zdeněk Ščasný. "Při šancích Příbrami nás podržel, což bylo klíčové," ocenil Bičíka. Jeho tým se díky výhře 4:0 vrátil zpátky do čela ligy, kde je díky lepšímu skóre před plzeňskou Viktorií.

Fatai se postaral o dva góly hostů.
Fatai se postaral o dva góly hostů.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud