20. října 2015 • 16:38

POTVRZENO! Slavia oficiálně oznámila nové vedení klubu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia Praha má oficiálně nové vedení. Na dnešní valné hromadě bylo zvoleno nové představenstvo a dozorčí rada poté, co v září došlo ke změně majitele klubu.



Prezidentem klubu byl oficiálně potvrzen miliardář a menšinový vlastník Jiří Šimáně, předsedou dozorčí rady pak Čchan Čchao-tuo, prezident čínské investiční společnosti CEFC, která získala ve Slavii šedesátiprocentní podíl. Slavia změny ve vedení oznámila už před dvěma týdny, dnešní valná hromada tak byla spíše formalitou.

V představenstvu budou vedle Šimáněho působit jako místopředseda generální ředitel David Trunda a jako členové představenstva finanční ředitel Petr Boháč a Tomáš Syrovátka, který bude zodpovědný za komunikaci s fanoušky a marketing.

Do dozorčí rady byli vedle Čchan Čchao-tua zvoleni jako místopředseda bývalý ministr obrany Jaroslav Tvrdík, který je zástupcem společnosti CEFC pro Evropu a pomáhal obchod zprostředkovat, a jako člen legenda vršovického klubu Vladimír Šmicer.

Čínská firma a Šimáně získali Slavii od bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka, který klub vlastnil čtyři roky, ale nedokázal ho vyvést z dlouhodobých finančních potíží. Klub se dostal do insolvenčního řízení, noví majitelé ale dluhy, které uznávají, uhradili a soud 15. září jednání o insolvenčních návrzích odročil na listopad.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud