6. ledna 2016 • 21:31

Na sever. Vůch se v Plzni nechytil, nově začne trénovat s Libercem

Autor: jv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být velkou posilou Viktorie Plzeň. Hráčem, který se zabydlí v základní sestavě mistra. Nestalo se. Působení Egona Vůcha na západě Čech se po loňském přestupu z Teplic proměnilo ve fiasko. Hráč měl problémy se životosprávou, za Plzeň odehrál na podzim pouze šest zápasů. Nyní dostal od klubu svolení, aby se začal připravovat s Libercem.



Křídelní záložník se k dalším hráčům Slovanu Liberec připojí už ve čtvrtek. „Egon odcestuje za Severočechy na jejich probíhající kondiční soustředění, od Viktorie dostal svolení k zapojení do tréninku. O jeho případném působení v Liberci se bude jednat v následujících dnech,“ informoval tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Plzeň o Vůcha dlouhodobě stála. Transfer se jí povedlo dotáhnout loni v zimě s tím, že hráč dokončí sezonu v Teplicích. Od léta se měl 24letý středopolař zařadit mezi stabilní členy hráčského kádru, vedení Západočechů v něm vidělo alternativu na oba kraje záložní formace. Samotný hráč se navíc vracel do rodného města.

Tohle spojení ale nikdy fungovat nezačalo. Vůch naskočil pouze do šesti soutěžních zápasů. Na podzim navíc porušil klubová pravidla, když byl spatřen v nočních hodinách v jedné z plzeňských restaurací.

Trest se dostavil okamžitě, problémový hráč byl na několik týdnů vyřazen z prvního týmu Plzně a starty sbíral pouze v juniorce, případně v třetiligových Domažlicích. Stále častěji se navíc hovořilo o Vůchových finančních problémech, podle několika zdrojů Sportu za ním dojížděli i vymahači.

I proto se v okolí Doosan Areny stále častěji začalo hovořit o jeho možném odchodu. Server iSport.cz už začátkem ledna informoval o značném zájmu Liberce. Právě pod Ještěd nyní Vůch míří.

„O Egona má velký zájem kouč Slovanu Jindřich Trpišovský, který ho již měl možnost v minulosti trénovat. Viktoria má naopak i díky návratu mladých odchovanců z hostování na okrajích zálohy dostatečný počet alternativ. Nicméně konečné rozhodnutí obou klubů ohledně budoucího působení Egona Vůcha padne až v dalších dnech,“ uvedl generální manažer Plzně Adolf Šádek. Pokud by se oba kluby skutečně dohodly, s největší pravděpodobností by se jednalo o hostování do konce sezony.

Vůch: V Plzni jsou ty nejvyšší ambice, v Teplicích to tak nebylo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud