Richard Šíma
16. února 2016 • 04:50

Baník si přeje Barošův návrat. V Ostravě je král, říká majitel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho zápas. Vstřelil dva góly, byl v utkání Mladá Boleslav–Baník (3:0) nejlepší na hřišti. Dostalo se mu ovací, především však od vlajkonošů soupeře. Příběh o Milanu Barošovi a Baníku je bohatší o další kapitolu. Ostravský odchovanec se za oba góly baníkovcům omluvil. Fans mu znovu dali najevo, jak ho milují. A Baroš skončil v slzách. Dojemný příběh, který však rozleptal staré rány. A vzpomínky na loňské léto, kdy Baroš milované Bazaly smutně opouštěl. Vrátí se ještě?



Ostravští fanoušci věří, že se ještě jednou do klubu vrátí. „Teď začala jarní sezona. Tohle je zbytečné v této chvíli řešit,“ odpověděl Milan Baroš po nedělním zápase Mladé Boleslavi s Baníkem na otázku, která se tématu přímo dotkla.

Václav Brabec, současný majitel ostravského klubu, byl zápasu Mladé Boleslavi s Baníkem přítomen. A dojemnou scénu, kdy se Baroš s ostravskými fanoušky loučil a oni vyvolávali hráčovo jméno, viděl.

„Někdo k tomu třeba bude mít jízlivé komentáře, ale lidé, kteří s Ostravou nejsou spjati, tohle prostě nemohou pochopit. Fanoušci Baníku milují své legendy. Doslova uctívají Václava Svěrkoše , Martina Lukeše a Marka Jankulovského. Ale Milan Baroš, to je úplný král,“ poznamenal Brabec. Musel by být z jiného světa, aby jej myšlenka na návrat legendy do Baníku ještě nenapadla.

„Už jsme spolu měli možnost mluvit. Zatím ne zcela konkrétně, ale dal jsem mu samozřejmě najevo, že dveře do Baníku má stále otevřené. Domluvili jsme se, že si na to téma sedneme a probereme, co je možné. Byl bych samozřejmě rád, kdyby se Milan vrátil, ať už v jakékoliv roli,“ řekl Brabec.

CELÝ SESTŘIH: FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:0
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů 17. kola: Plzeňská škola či Barošova pohotovost
Video se připravuje ...

Další informace najdete v úterním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud