Pavel Janega
3. května 2016 • 04:40

Rána pro Spartu! Frýdek po zranění v Teplicích v lize dohrál

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Frýdek nevypadal vůbec dobře. Sotva stál na nohou, přidržovat ho museli lékaři. I duchem byl jinde. V Teplicích utržil úder loktem, který rozhodčí Jan Jílek nepochopitelně přešel, a utrpěl otřes mozku. Pro Spartu je to špatná zpráva: podle informací deníku Sport nemůže s Frýdkem počítat v posledních třech ligových kolech.



Utkání s Teplicemi (1:1) Martin Frýdek ani nedohrál, po inkriminovaném momentu v 67. minutě se svalil k zemi. A už se nezvedl. Odnesen byl na nosítkách. Návrat? Nebude snadný, zpět na ligový pažit se jen tak nedostane.

„S ohledem na potvrzení otřesu mozku po střetech s Martinem Fillem se lékaři rozhodli ponechat Martina Frýdka hospitalizovaného v nemocnici Na Františku,“ oznámil ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Rána do hlavy má pro šikovného univerzála fatální následky. Zdroje Sportu hovoří o tom, že letenskému týmu už v tomto ročníku nepomůže. Jaký dopad bude mít jeho zranění na případné účinkování na EURO 2016 ve Francii, se teprve uvidí. Každopádně bez pomoci druhých se Frýdek zatím ani nepostaví na nohy. Tak vážné to je.

Teplice - Sparta: Frýdka po faulu odnesli. Trestný čin, zuřil Ščasný
Video se připravuje ...

„Vždycky jsem si myslel, že bránit zdraví hráčů je to nejdůležitější. Martin dostal třikrát loktem do hlavy beztrestně, bez žluté karty. A teď ho odvážejí do nemocnice. Co vám k tomu mám víc říct? Tohle považuji za trestný čin,“ zuřil trenér Sparty Zdeněk Ščasný po zápase s Teplicemi.

Pro Spartu jde o velkou ránu, protože Frýdek patřil ke klíčovým hráčům týmu. Díky své univerzálnosti byl navíc důležitý i při spoustě zraněních, které letenský tým postihly. Nyní se k nim ovšem přidal.

Hodnocení rozhodčího Jana Jílka, který nechal faul na Martina Frýdka bez většího trestu, čtěte v úterním vydání deníku Sport

Elektronickou verzi si můžete pořídit ZDE

Titulní strana deníku SportFoto Sport

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Sparta 1:1. Remízu zařídil krásným gólem Potočný
Video se připravuje ...

Teplice - Sparta: Konaté vstřelil gól z ofsajdu, rozhodčí ho uznali
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud