Stanislav Hrabě
20. května 2016 • 16:30

Příprava Slavie na EL: Pořídit posily, navýšit rozpočet a vyladit stadion

Vstoupit do diskuse
0
  • Milan ŠkodaMilan ŠkodaFOTO: ČTK

    Při insolvenčním řízení to vypadalo jako sci-fi, po nástupu čínského investora zase jako sen, nyní je to skutečnost. Slavia se po šesti letech vrací na evropskou scénu. A hodlá uspět. „Věřím, že se na předkola pořádně připravíme a návrat Slavie do Evropy si jak my, tak fanoušci užijeme,“ prohlásil pro klubový web trenér Dušan Uhrin mladší. Času však není nazbyt. Los pražskému klubu přiřkne soupeře 20. června, druhé předkolo je na pořadu 14. a 21. července.

  • Příprava v Rakousku

    Slavia na soustředění v Rakousku v roce 2009Foto Profimedia.cz

    Dovolená je velice krátká, hráči si oddechnou po náročné sezoně necelých čtrnáct dnů. Ale nelitují. „Jsou to zápasy, kvůli kterým hrajeme fotbal,“ přivítal účast v evropském poháru stoper Jiří Bílek. „Nemůžu se dočkat,“ přiznal natěšený záložník Tomáš Souček. Mužstvo se sejde už ve čtvrtek 2. června, letní zahraniční soustředění je naplánováno do rakouského Kaprunu na 18.–28. června. Tam se také hráči dozvědí pohárového soupeře. „V nejbližších dnech doladíme poslední detaily,“ ubezpečil z Rakouska ředitel klubu David Trunda.

  • Vyšší rozpočet

    Ředitel Slavie David TrundaFoto Barbora Reichová (Sport)

    Všechno závisí na tom, jestli se mužstvo probojuje do evropského poháru – znělo stereotypně z Edenu při dotazech, jaký bude příští ročník. To se týkalo i rozpočtu. Jeho dosud uváděná vágní výše mezi 150 až 250 miliony korun se upřesňuje. „Budeme ho v následujících dnech finalizovat,“ sdělil Trunda s tím, že návrh překračuje 200 milionů. Na reprezentaci českého klubového fotbalu se šetřit nedá. „Je to pro Slavii obrovský úspěch a jsem rád, že slávistům se splnilo to, v co na začátku ročníku doufali jen v koutku duše,“ připomenul ředitel červenobílých.

  • Nabírání posil

    Dušan Švento má v Kolíně nad Rýnem smlouvu až do konce sezony, pak odejde do Slavie?Foto Profimedia.cz

    Vystoupení na evropském kolbišti vyžaduje i navýšení kvality kádru. „Potřebujeme do každé řady jednoho hráče. Chceme posílit celou jedenáctku, aby byla větší konkurence,“ uvedl po závěrečném ligovém kole trenér Uhrin. Některá jména se už rýsují. Přímo srdeční záležitostí nejvyššího muže klubu Jaroslava Tvrdíka je příchod Dušana Šventa, jemuž v 1. FC Köln končí smlouva, s Mladou Boleslaví se bude jednat o záložníkovi Miljanu Vukadinovičovi, jenž neměl při hostování opci, opět se oživují jména Martin Zeman nebo Stanislav Tecl. Lov začíná.

  • Zůstanou Škoda a Deli?

    Slavia - Slovácko: Gól! Škoda se dočkal a Slavia vede 5:1
    Video se připravuje ...

    Karel Piták ukončil aktivní činnost. Smlouvy končí Milanu Černému a Levanu Kenijovi, patrně novou nedostanou. Za dva až tři měsíce se po operaci zapojí Lukáš Železník. Mnohem závažnější ztráty by představovaly odchody opor Milana Škody a Simona Deliho, přestože jsou v klubu vázaní. Škoda má ovšem příslib, že může odejít, o Deliho se zajímá Olympique Marseille. „Oběma nabídneme výrazné vylepšení kontraktu,“ odhalil předseda představenstva Tvrdík pro Slávistické noviny snahu je udržet. „Jestliže si však Milan bude přát odejít, má na to morální právo,“ uznal.

  • Stadion nachystán

    Zaplněný Eden na derby Slavia - SpartaFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Víc než šest let nehrála Slavia zápas evropského poháru, ale stadion v Edenu se v kondici udržoval. V srpnu 2013 hostil Superpohár, loni mistrovství Evropy do 21 let, letos v březnu čtvrtfinále ženské Ligy mistryň. Velebit se nemusí, ale program je potřeba přizpůsobit, předkola Evropské ligy do něj vklouzla mimo dlouhodobý plán. „S majiteli stadionu jsme dohodnutí, že na schůzce v příštím týdnu všechno vyřešíme k plné spokojenosti obou stran,“ nenalezl ředitel Trunda ani tady žádnou překážku. „Štěstí přeje připraveným,“ zopakoval hlavní krédo systémové práce.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud