8. září 2016 • 12:37

Matějovský odchází do Boleslavi. Sparta ho pustila na roční hostování

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přání splněno. Mladé Boleslavi se v poslední den přestupů povedlo ulovit velkou rybu. Do středočeského klubu přichází ze Sparty na roční hostování záložník Marek Matějovský, pražský klub to potvrdil na svém oficiálním webu. Čtyřiatřicetiletý fotbalista, který si vyzkoušel v kariéře i Premier League, opouští Spartu po šesti letech.



Matějovský přijal už na začátku sezony ve Spartě roli náhradníka, přednost dostávali mladší hráči. S příchodem Tomáše Rosického a také kvůli setrvání Aleše Čermáka ale byla na jeho pozici konkurence až příliš velká.

Zkušený středopolař tak zvolil odchod do klubu, kde fotbalově vyrostl. Mladá Boleslav navíc o Matějovského služby hodně stála.


"Ve chvíli, kdy Marek odešel do Readingu, jsem věřil, že když ještě budu v klubu, přijde doba, kdy se Marek do Boleslavi vrátí. Jsem rád, že ta situace nastala teď. Tomáš Rosický přišel do Sparty, toho jsem se snažil využít. To, co Tomáš Rosický znamená pro Spartu, to Marek znamená pro Boleslav," řekl Dufek.

Jak vypadala Matějovského éra ve Spartě? Podívejte se ZDE>>>

V poslední den přestupového okna se Boleslavi podařilo Matějovského přivést. Záložník přichází ze Sparty na roční hostování, ve Spartě mu ale po sezoně končí smlouva a bude moci s jakýmkoliv klubem podepsat smlouvu jako volný hráč. V Boleslavi doufají, že v klubu zůstane.

"Vždy jsem si to tak maloval, že se tady jednou objevím znovu. Ta doba přišla teď. Věřím, že můžu nějakým způsobem navázat na tu dobu, kdy jsem odsud odcházel. Byly tu úspěchy, hrálo se dokonce v základních fázích pohárů. Doufám, že by se to mohlo opakovat," řekl Matějovský.

Matějovský po návratu do Mladé Boleslavi: Vždy jsem si maloval, že se vrátím
Video se připravuje ...

"Už v minulosti jsem říkal, že v české lize nebyl jiný klub, kde bych mohl působit. Už se mi nechtělo někde handrkovat, pokoušet štěstí někde za hranicemi. Byl jsem rád, že jsme se mohli domluvit, rozhodnutí bylo jednoznačné," dodal Matějovský.

Matějovský má v české lize odehráno 254 utkání, vstřelil v nich devět branek. Dalších 15 zápasů a jeden gól zaznamenal v národním dresu.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Záložník Marek Matějovský odešel na roční hostování ze Sparty do Mladé Boleslavi
Záložník Marek Matějovský odešel na roční hostování ze Sparty do Mladé Boleslavi

Slovácko - Sparta: Matějovský vyučuje – pěknou kličkou posadil obránce na zadek
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud