8. prosince 2016 • 13:55

Droppa o Spartě a Slavii: Zájem bych měl, ale ne jako čtvrtý náhradník

Autor: jp, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Tomsku pravidelně hrál a vyzkoušel si náročnou ruskou ligu, jenže klub neplatil. Lukáš Droppa tak sbalil kufry a nyní přemýšlí, co dál. Jeho jméno padlo v Edenu i na Letné. Sedmadvacetiletý záložník připouští, že o návratu do Česka, konkrétně Sparty či Slavie, opravdu přemýšlí.



Má to ale svá ale. "Vím, že nějaká jednání probíhala, ale zatím to nemůžu moc komentovat. Ani nechci, a možná ani není co," začíná v rozhovoru pro deník Sport Lukáš Droppa.

O defenzivního záložníka je značný zájem, pomohly mu i poměrně vydařené starty v reprezentaci. Situaci kolem hráče, který poslední tři a půl sezony strávil v zahraničí (Polsko, Rumunsko, Rusko), sondují i dva největší české kluby.

"Každý vidí, jak na tom Slavia a Sparta jsou. Záleží na tom, kdo bude ve Spartě trenérem, jestli budou chtít ve Slavii posilovat tuhle pozici, když tam i reprezentant Souček sedí na lavičce," zamýšlí se Droppa.

"Zájem bych o ně měl, ale muselo by to mít hlavu a patu. Nechtěl bych tam být nějaký čtvrtý hráč na jednu pozici. Samozřejmě, nechci si diktovat, někam přijít a říkat, že mám hrát, to vůbec, ale musím vědět, že mám šanci, že se tam nebudeme v pěti hráčích prát o jedno místo. Třeba někoho prodají a budou potřebovat posílit, a pak se o tom můžeme bavit."

Defenzivní záložník působí v cizině tři a půl sezony. V rumunské Pandurii a ruském Tomsku, posledních dvou destinacích, ale nedostával výplatu a proto obě agažmá ukončil.

"Mám v sobě takový boj, hodně se to ve mně pere, jestli po třech a půl letech Česko, nebo dál zahraničí. Všichni se mě na to ptají. Možnost vrátit se do Česka je určitě větší, než byla dřív, kdy jsem fakt chtěl být venku," připouští Droppa.

Dva pražské celky by ho i z hlediska další kariéry lákaly. "Je pravda, že ze Sparty a Slavie by se dalo jít ven, zájem bych měl, ale bylo by to na delší jednání. Dělat čtvrtého náhradníka ale nebudu ani za bůh ví co. Ale je fakt, že v takovém případě by mě asi ani nechtěli," směje se.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud