Jakub Konečný
9. června 2017 • 13:32

Biabiany do Sparty? Dohoda zatím není, 160 milionů je mimo realitu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude avizovanou zahraniční posilou Sparty na křídlo Jonathan Biabiany z milánského Interu? Možná ano, ale zatím má devětadvacetiletý Francouz na Letnou poměrně daleko. Byť se podle italských médií oba kluby na přestupu dohodly, zasvěcený zdroj deníku Sport má jiné informace. „Ano, Biabiany je jedním z vytipovaných hráčů, ale Sparta zatím s Interem dohodnuta není,“ tvrdí. 



Zprávu o tom, že se Inter se Spartou domluvily na přestupu Jonathana Biabianiho, přinesl server gianlucadimarzio. com, který už měl mimochodem dobré informace o příchodu trenéra Andrey Stramaccioniho do největšího českého klubu. Tentokrát však web, který řídí reportér televizní stanice Sky, zřejmě poněkud předběhl dobu. Žádná dohoda o transferu devětadvacetiletého Francouze totiž zatím uzavřena nebyla.

„Ano, Biabiany je jedním z vytipovaných hráčů, ale Sparta zatím s Interem dohodnuta není,“ řekl deníku Sport zdroj blízký vedení letenského klubu.

Třetí tým ePojisteni.cz ligy se zatím na hráčském trhu činí, oficiálně představil už čtyři posily, shodou okolností všechno cizince. Bude Biabiany po srbském záložníkovi Vukadinu Vukadinovičovi, bosenském bekovi Eldaru Čivičovi, slovenském stoperu Lukáši Štetinovi a rakouském útočníkovi Marku Jankovi pátou novou tváří v kosmopolitním kádru italského kouče Stramaccioniho? To teprve ukážou příští dny.

 Stál by prý 18,5 milionu
Podle serveru transfermarkt.de je aktuální tržní cena Jonathana Biabianyho čtyři miliony eur (105 milionů korun) a server gianlucadimarzio. com tvrdí, že za něj Sparta zaplatí Interu dokonce až šest milionů eur (158 milionů korun) plus bonusy, jenže to je zřejmě zcela mimo realitu. Pokud přestup klapne, mělo by podle informací deníku Sport činit odstupné za devětadvacetiletého Francouze 700 tisíc eur, tedy asi 18,5 milionu korun.

 

Rodák z Paříže by se nicméně novému šéfovi sparťanské lavičky zamlouval, neboť rychlý krajní hráč s výborným driblinkem figuroval v jeho požadavcích. Je tu však také několik ale, z nichž to největší praští do očí na první pohled. Biabiany je neuvěřitelný fluktuant, prakticky každou sezonu mění působiště - a někdy dokonce dvakrát. V Itálii hrál kromě Interu i za Chievo, Modenu, Parmu a Sampdorii, nakonec se však vždy do Milána vrátil. Pevné místo v základní sestavě Interu si však nikdy nevybojoval, v minulém ročníku oblékl modročerný dres jen ve čtyřech soutěžních zápasech, z toho jednou shodou okolností v Evropské lize proti Spartě. Takže mu bude chybět zápasová praxe.

Rozpaky navíc budí i Biabianyho srdeční problémy, kvůli kterým před třemi roky sešlo z jeho přestupu do AC Milán, a hráč následně vynechal celou sezonu. V té další nicméně nastoupil za Inter ve čtyřiadvaceti soutěžních utkáních.

Nová doba! Konopljanka nebo Biabiany, Slavia i Sparta loví zvučné cizince
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud