Michal Koštuřík
14. června 2017 • 05:00

Van Kessel míří do Zlína! Je to pro něj jedinečná šance, říká Tvrdík

Autor: Michal Koštuřík, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavá posila pro Zlín? Podle informací Sportu hodlá dát šanci Ginu van Kesselovi (24), který se po neúspěšném hostování v polské Lechii Gdaňsk papírově vrací do Slavie. Nizozemský snajpr visí na seznamu posil Páníkova celku hodně vysoko. „Je to pro nás výzva,“ potvrdil manažer Fastavu Zdeněk Grygera. Že je dohoda na spadnutí, nezastírá ani slávistický boss Jaroslav Tvrdík.



Hostování rychlonožky Gina van Kessela, za něhož před rokem vysázela Slavia slovenskému Trenčínu zhruba 32 milionů korun, je opravdu ve hře. A mohlo by to klapnout. „Do našeho systému by se takový hráč hodil,“ podotkl sportovní manažer Zdeněk Grygera.

Ve Zlíně usilovně shánějí posily do základní sestavy. Borce, kteří jsou schopní prosadit se ve skupině Evropské ligy. Odpovídající kvalitu vidí i ve Van Kesselovi, jenž na jaře v Gdaňsku paběrkoval. Naskočil jen do tří zápasů, odehrál bezgólových 166 minut. Předtím vysedával ve Slavii. Nic moc doporučení, přesto by ho šestý tým minulého ročníku bral všema deseti.

Lanařil ho už v zimě. „Bavili jsme se o něm. Říkali jsme Slavii, ať ho dá k nám,“ přitakal Grygera. „Jenže tehdy jsme nehráli poháry a oni hledali někoho, kdo pokryje jeho plat,“ dodal s tím, že současná situace je jiná. „Teď by se to mohlo změnit,“ přál si manažer.

Že zájem Zlína padl na úrodnou půdu, uznal i šéf českého mistra Jaroslav Tvrdík . "Za Slavii určitě vyhovíme. Bude na Ginovi, aby dokázal využít této jedinečné šance," napsal krátce po půlnoci na svém twitterovém účtu. 

Vítěz MOL Cupu má jistou účast ve skupině EL, garanci šesti podzimních zápasů na evropské scéně. To je lákadlo pro všechny strany. „Dohoda by mohla pomoct nám, hráči i Slavii,“ nastínil Grygera, jenž v nejbližší době vyvolá jednání s vedením „sešívaných“.

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Další informace k přestupům ve Zlíně a dalších českých klubech si přečtěte ve středečním vydání Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

RENTGEN: V čem je problém slávistické posily Van Kessela
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud