Jakub Konečný
25. června 2017 • 14:00

Srb Plavšič míří do Sparty. Stát bude 26 milionů, zastupuje ho Gluščevič

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta v letní přestávce získala už pět nových hráčů – a stále nemá dost. Třetí tým minulé sezony zřejmě co nevidět představí svou šestou posilu, srbského záložníka Srdjana Plavšiče z Crvene Zvezdy Bělehrad. Účastník probíhajícího mistrovství Evropy U21 bude podle informací deníku Sport stát milion eur a podepíše s největším českým klubem čtyřletý kontrakt.



Vedení Sparty zatím novému trenérovi Andreovi Stramaccionimu plní, co mu na očích vidí. Vyšlo mu vstříc při přestavbě realizačního týmu – a velkoryse postupuje i při zkvalitňování kádru. Rťutovitý záložník Srdjan Plavšič by se měl stát už šestou posilou rudých v tomto přestupovém okně.

„Sparta je s hráčem i s jeho klubem na všem domluvená, zbývá to jen hodit na papír. Přestup je hotový na osmdesát pět procent,“ řekl deníku Sport zdroj blízký vedení letenského klubu.

Jen pro připomenutí – už před Plavšičem podepsal třetí tým uplynulé sezony jeho krajana Vukadina Vukadinoviče, Bosňana Eldara Čiviče, Slováky Lukáše Štetinu s Martinem Dúbravkou a Rakušana Marka Janka.

Teď tedy doplní bobtnající cizineckou kolonii jedenadvacetiletý rodák z Nového Sadu. Odstupné bude podle informací deníku Sport v jeho případě činit milion eur, tedy necelých sedmadvacet milionů korun, a hráč by měl podepsat čtyřletý kontrakt.

Navíc podle posledních informací loví Sparta i posilu do obrany z italského Udine - Francouze Thomase Heurtauxe, který by měl podle italského serveru gianlucadimarzio.com na Letnou přijít za tři miliony eur. (VÍCE ZDE >>>)

Přednosti? Rychlý, šikovný, výborná levačka

Co je Plavšič po fotbalové stránce zač? Se 166 centimetry rozhodně nepatří mezi čahouny, zato je extrémně rychlý a šikovný, navíc disponuje velice nebezpečnou a účinnou levačkou.

Může nastoupit na obou křídlech i coby desítka pod hrotovým útočníkem a v minulé sezoně měl v dresu největšího srbského klubu Crvena Zvezda Bělehrad bilanci osmi gólů a pěti asistencí v 39 soutěžních zápasech. Zajímavostí je, že ho jako hráčský agent zastupuje bývalý hráč Sparty Igor Gluščevič.

Plavšič je momentálně na EURO U21 v Polsku, kde jeho Srbsko ztratilo naději na postup už po dvou zápasech. V prvním proti Portugalsku (0:2) odehrál fotbalista s číslem 22 druhý poločas, s Makedonií (2:2) si připsal 85 minut.

Ani touto akvizicí nicméně letní posilování Sparty nekončí, klub jedná ještě o příchodu dvou dalších hráčů – již výše zmíněného řízného stopera Thomase Heurtauxe z italského Udinese a ofenzivního záložníka Tala Ben Haima z Maccabi Tel Aviv. Izraelská média sice považují transfer sedmadvacetiletého Ben Haima za hotovou věc, ale tak blízko jako ten Plavšičův zatím není.

Jasněji bude v obou případech už příští týden, který Sparta stráví na prvním soustředění ve Františkových Lázních.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud