Jakub Dvořák
30. června 2017 • 18:36

Rosický je velký dříč, chválil Stramaccioni. Hrát ale ještě nebude

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětidenní dril mají za sebou. Sparťanští fotbalisté sice oficiálně zakončí kondiční soustředění až sobotním zápasem s Karlovými Vary, ale tréninkové jednotky finišovaly už v pátek odpoledne. Na programu byly týmové hry na utužení kolektivu. Až na čtveřici Tomáš Rosický, Lukáš Vácha, Albiach Néstor a Michal Sáček se jich zúčastnil celý tým. „Jsem moc spokojený, jak hráči pracovali. Ukázali velký charakter,“ uvedl trenér Andrea Stramaccioni na adresu svých svěřenců.



Sotva v pondělí dorazili, už italský trenér zavelel k tréninku. Díky dvou a půl hodinovému cestování z Prahy měli sparťané výjimečně pouze jednu tréninkovou jednotku. Po zbytek týdne ale dostávali do těla. Až do pátku jim realizační štáb ordinoval dvoufázové tréninky a vůbec je nešetřil.

„Důraz na fyzickou kondici a prvky crossfitu děláme především proto, abychom zapracovali na charakteru hráčů a jejich mentální síle. Náš trénink je založen na několika důležitých bodech a fitness stránka je jeho součástí,“ vysvětloval uplynulý program ve Františkových Lázních sparťanský trenér.

Ještě v pátek ráno měli Lafata a spol. intervalové běhy, odpoledne se však neslo v mírnějším režimu. „Byl to velmi náročný týden, ale přežili jsme to a snad z toho budeme v průběhu sezony těžit,“ pronesl obránce Michal Kadlec ohledně tvrdých tréninků, než se se spoluhráči přesunuli na vedlejší hřiště místního stadionu.

Stramaccioni: Rosického návrat nechceme uspěchat
Video se připravuje ...

Na něm hráči utvořili několik partiček a hráli kolektivní hry, kterých se například zúčastnili i Stramaccioniho asistenti Radoslav Kováč a Omar Danesi. Právě s Kováčem byl v týmu i srbský nováček Srdjan Plavšič, který se k mužstvu v pátek připojil a první trénink s novými spoluhráči stihl až odpoledne. Další zahraniční posila Tal Ben Chaim se zapojí v pondělí.

„Tlačím na to opravdu hodně, aby tým byl kompletní, co nejdříve. Je to pro mě důležité. Čekají nás totiž náročná předkola v Evropské lize, a proto chci mít kádr pohromadě co nejrychleji to půjde,“

Jen v posilovně však zůstala čtveřice Rosický , Vácha , Néstor a Sáček. Těch se nohejbal a další míčové hry netýkaly. Jak je na tom případný návrat Tomáše Rosického do plného zatížení? „Je to velký dříč, pracuje velmi tvrdě, ale nikdo, tím spíš já, bychom nechtěli uspěchat jeho zapojení do tréninku a přípravy s týmem. To, aby se vrátil, je pro nás velmi důležité, ale nebudeme na to spěchat,“ uvedl Stramaccioni. 

První přípravný, který Sparta odehraje v sobotu od 11 hodin proti Karlovým Varům (ONLINE na iSport.cz) se tak Rosického týkat ještě nebude. Letenská ikona by se k týmu měla připojit později.

Vácha o Stramaccionim: Zakládá si na kondici a herní vyzrálosti
Video se připravuje ...

Michal Kadlec: Konkurence je pozitivní. Pro evropské poháry je třeba mít široký kádr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud