Michal Koštuřík
6. července 2017 • 08:08

Zachránil život, teď dostal vyhazov. Kone neměl profi přístup, řekl kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trpělivost došla. Fotbalové Slovácko se zbavilo Francise Koneho (26), který nesplnil roli prvního útočníka, a byly s ním neustálé problémy. „Ukončili jsme smlouvu,“ potvrdil iSport.cz kouč Stanislav Levý po přípravě s Baníkem (1:6).



Tožský hroťák za dva roky vstřelil v lize jen šest branek, byla mu vyčítána nedostatečná píle a neustálé zdravotní trable. Nedalo se na něj spolehnout, úlohu plnohodnotného nástupce Libora Doška nezvládl. Po minulém ročníku se definitivně ocitl v nemilosti a nyní v klubu úplně končí.

V Česku tak Kone paradoxně zanechal největší stopu nefotbalovým činem, když v březnu pohotovým lékařským zákrokem vytáhl přímo v zápase zapadnutý jazyk brankáři Bohemians Martinu Berkovcovi.

Bohemians - Slovácko: Děsivá srážka! Berkovcovi zapadl jazyk, zachránil ho Kone
Video se připravuje ...

Za tohle získal velké sympatie, jenže celkově se jako profík nechoval. „Nemohl jsem akceptovat, aby po každé dovolené přijel později. V průběhu jara nebyl měsíc k dispozici. Měl nevysvětlitelná zranění, nemoci. Nikdo nevěděl, co mu je. Tohle není profesionální přístup,“ vysvětlil trenér Levý, jenž má v útoku minimální konkurenci.

Jedničkou je dvacetiletý Tomáš Zajíc, proti Baníku kmital nahoře ještě o dva roky mladší Filip Kubala. Ve druhé půli naskočil Korejec Yu a blýskl se hezkým gólem. Další alternativa velice žádná. „Potřebujeme robustní, soubojové hráče. Prohrajeme každý souboj. V defenzivě i v ofenzivě. Kádr v tomto složení prostě nebude konkurenceschopný a můžeme si namlouvat, co chceme. S dětmi se liga hrát nedá. A když k tomu máte zkušené borce, kteří patří na hřišti v zápase k nejslabším, je potřeba, aby přišli dva tři hotoví hráči,“ uzavřel Levý po vysoké porážce.

Útočník Slovácka Francis Kone dal brankáři Bohemians Martinu Berkovcovi první pomoc
Útočník Slovácka Francis Kone dal brankáři Bohemians Martinu Berkovcovi první pomoc

Berkovec poslal vzkaz Konemu: Moc díky! Zachránil jsi mě
Video se připravuje ...

Koneho vzkaz Berkovcovi: Neděkuj mně, ale Bohu. Ten mě poslal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud