27. října 2017 • 14:30

Ďolíček v ohrožení! Bohemians hrozí opět stěhování, Praha ještě nezaplatila

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovému klubu Bohemians 1905 znovu hrozí, že dostane výpověď ze stadionu Ďolíčku ve Vršovicích. Hlavní město Praha sice v březnu podepsalo kupní smlouvu, ale současnému vlastníkovi stadionu stále nezaplatilo dohodnutých 121,1 milionu korun. Informoval o tom web Seznam Zprávy.



"Pokud v průběhu listopadu nezrealizuje pražský magistrát dohodnutý nákup stadionu a nepřevede na účet vlastníka této nemovitosti domluvenou kupní cenu, budeme muset fotbalovému klubu Bohemians s lítostí oznámit, že mu na konci sezony neprodloužíme nájemní smlouvu," řekl právní zástupce vlastníka Ďolíčku Safety Real Lukáš Eichinger.

Podle pražského radního Karla Grabeina Procházky odmítá katastr nemovitost přepsat kvůli tomu, že například u trafostanice v objektu nejsou vyřešena vlastnická práva. Situaci komplikují i žaloby bývalého majitele Bohemians Michala Vejsady, který požaduje zveřejnění skutečných majitelů ze společnosti Safety Real.

Jiný radní Jakub Michálek pro Seznam Zprávy uvedl, že Ďolíček vlastní podnikatel Martin Benda, známý v souvislosti s vytunelovaným fondem Trend, který se podílel například na prodeji obchodního domu Kotva.

Pro Bohemians 1905 by bylo neprodloužení nájemní smlouvy velkým problémem. "V únoru či březnu budeme muset fotbalové asociaci předložit nájemní smlouvu pro příští sezonu, abychom vyhověli podmínkám licenčního řízení pro nejvyšší soutěž," řekl mluvčí vršovického klubu Tomáš Mutinský.

O převodu stadionu se jedná od roku 2011. Původně chtěla Ďolíček získat městská část Praha 10, nabízela za něj i vedlejší pozemek. S tím ale magistrát nesouhlasil a do jednání s majitelem vstoupila Praha. S městem se Bohemians 1905 dohodli, že budou za nájem stadionu ročně platit 1,5 milionu korun po dobu deseti let.

Bohemians si budou pronajímat Ďolíček za 1,5 milionu korun ročně
Bohemians si budou pronajímat Ďolíček za 1,5 milionu korun ročně

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud