4. listopadu 2017 • 04:40

Recept na Plzeň? Slavia může zkusit Škodu i Necida, říká Lukáš Došek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágrem 13. kola HET ligy bude bezpochyby souboj prvního s druhým, zápas suverénního lídra proti úřadujícímu mistrovi. Viktoria Plzeň uvítá pražskou Slavii. Očekávání jsou jistě velká, na zápas se těší i Lukáš Došek, který v minulosti oblékl dres obou rivalů. Se Slavií hned čtyřikrát skončil na druhém místě, ve Štruncových sadech zase rozjel s dvojčetem Tomášem úspěšnou kariéru.



Věří, že tentokrát bude k vidění lepší podívaná než při jarním střetnutí obou rivalů, které vyhrála Slavia 1:0. "Doufám, že to bude lepší, než minule. Byl jsem v Edenu, po hřišti běhali dva útočníci a byla jedna střela na bránu," vzpomíná Lukáš Došek a věří v ofenzivnější podívanou. "Hraje první s druhým, co lepšího může nabídnout česká liga?" dodává.

Jak srovnává bývalý obránce kádry, které mají oba týmy k dispozici? "Slavia i Sparta udělaly spoustu změn, Plzeň do týmu sáhla minimálně, jen přivedla zpět trenéra a pár hráčů. A vypadá to, že ze všech týmů udělala nejlíp," hodnotí Došek. 

Šlágr HET ligy mezi první Plzní a druhou Slavií sledujte na iSport.cz Šlágr HET ligy mezi první Plzní a druhou Slavií sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Bývalý bek doufá, že Slavia bude hrát ofenzivněji a nasadí do hry víc, než jednoho hrotového útočníka. Právě útočná taktika by podle něj mohla na Plzeň platit. "Slavia nakoupila spoustu ofenzivních hráčů, má silnou zálohu a dva výborné útočníky. Nebál bych se je postavit oba najednou," řekl o Milanu Škodovi a Tomáši Necidovi.

Právě slávistický kanonýr Škoda je spolu s Mickem van Burenem se 4 brankami nejlepším střelcem týmů, Plzeň má ve svých řadách ještě efektivnějšího střelce. Michael Krmenčík je v čele tabulky střelců s devíti góly. "V Plzni to ale není jen o Krmenčíkovi, celé mužstvo hraje dobře," připomíná Došek. 

A jak tipuje výsledek? "Vůbec bych se nezlobil, kdyby Slavia vyhrála, myslím si, že by to pro ligu bylo zajímavější," říká 39letý exslávista. Momentální rozestup mezi vedoucí Plzní a druhou Slavií je 11 bodů. Jedním dechem ale dodává, že výhru sešívaných neočekává.

Šlágr Plzeň - Slavia. Sledujte na iSport.cz v neděli od 18:00
Video se připravuje ...

Preview 13. kola HET ligy: Speciál ke šlágru Plzeň - Slavia
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud