28. listopadu 2017 • 21:31

Tvrdík o pokutách ve Slavii: O rozsahu rozhodnou poslední dvě utkání

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohry s Plzní a Libercem, remíza v Jablonci… A dost! Slávistickému vedení došla trpělivost. Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík na svém Twitteru uvedl, že za výkony v těchto třech zápasech bude tým sankcionován. „Vytváříme trenérskému týmu i hráčům nejlepší možné podmínky, za tyto výkony však odměňovat nelze,“ napsal šéf Slavie.



Po nedělní ztrátě vedoucí Plzně s Teplicemi byl míč na straně Slavie. Manko na suverénního lídra ligy mohla alespoň částečně stáhnout. Jenže sešívaní v Jablonci propadli. Dle slov trenéra Jaroslava Šilhavého se v závěru strachovali alespoň o remízu.

Navíc se Slavii vzdálila druhá Olomouc, která doma porazila Spartu a vytvořila si tříbodový náskok. Pro klub z Edenu byla pondělní remíza třetí ztráta z posledních pěti zápasů (2 prohry a 1 remíza). A to už vedení Pražanů nemohlo rozdýchat.

„Budujeme tým. Naše cesta k vrcholu je přímější, než se dalo čekat. Trenérskému týmu i hráčům vytváříme nejlepší možné podmínky. Za výkony v Plzni (0:1), doma s Libercem (1:2) a v Jablonci (1:1) však odměňovat nelze,“ napsal na Twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík . „Tým tak bude poprvé za dva roky sankcionován a těšíme se na Jana Nezmara,“ doplnil.

V úterý vpodvečer navíc Tvrdík na svém Twitteru přidal další příspěvek ohledně pokut pro tým za špatné výkony. „Představenstvo jednomyslně přijalo finanční postih pro trenérský a hráčský tým. Nejde o peníze, ale o symbolické připomenutí toho, že od hráčů ve slávistických dresech čekáme totální nasazení do poslední minuty.“

Rozsah pokut bude dle Tvrdíkových slov záviset na tom, jak Slavia zvládne poslední dvě soutěžní utkání. První ji čeká v pátek doma proti Baníku, poslední odehraje ve čtvrtek 7. prosince s Astanou o postup ze základní skupiny Evropské ligy.

Jednomu z fanoušků, který tento krok zpochybňoval, Tvrdík navíc odepsal: „Naši hráči a trenéři jsou odměňováni nad poměry české ligy. Měli by být špičkovými profesionály. A na trávníku to prostě není vidět.“

Krize Slavie pomalu započala první porážkou po 36 zápasech, když doma v Edenu překvapivě podlehla v 11. kole Liberci. Následně hvězdný tým Jaroslava Šilhavého nezvládl šlágr 13. kola v Plzni a bodová propast mezi  prvními Západočechy a panujícím mistrem se zvětšila na současných 14 bodů.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Slavia 1:1. Hosté ztrácí na Olomouc tři body
Video se připravuje ...

Smutní slávisté po remíze v Jablonci
Smutní slávisté po remíze v Jablonci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud