19. prosince 2017 • 17:20

Titul, rekord ligy i hvězdné nákupy. Jaká byla Šilhavého éra ve Slavii?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaroslav Šilhavý na lavičce Slavie skončilJaroslav Šilhavý na lavičce Slavie skončilFOTO: sport

    K týmu přišel v září 2016 z Dukly jako nástupce po Dušanu Uhrinovi mladším. Slavia pod ním překonala historický rekord ligy, když nenašla přemožitele ve 36 utkáních za sebou, a po osmi letech získala titul. Ve druhé sezoně, posíleni o hvězdné hráče (Danny, Altintop, Stoch, Necid) však na podzim vyhráli jen devět ze 16 utkání a na vedoucí Plzeň mají ztrátu 14 bodů. Podívejte se, co všechno Šilhavý v Edenu prožil.

  • Šilhavý trenérem Slavie

    Nový trenér Slavie Šilhavý: Po hráčích budu chtít, aby změnili svůj přístup a myšlení
    Video se připravuje ...

    5. září 2016 

    Slavii nevyšel vstup do ligové sezony (bilance 1 - 2 - 1) a po porážce v Plzni byl odvolán trenér Dušan Uhrin mladší. Ve hře na uvolněné místo v Edenu byli například Luboš Kozel, Zdeněk Zeman nebo Radoslav Látal, ale červenobílí nakonec přetáhli z Dukly Jaroslava Šilhavého. O titulu se v té době vůbec nemluvilo. Šilhavý v premiéře remizoval v Teplicích 2:2, už ve třetím zápase v lize dovedl Slavii k snové výhře 2:0 na Letné nad Spartou, po tomto duelu skončil kouč Sparty Zdeněk Ščasný.

  • Slavia mistrem

    Slavia - Brno: Červenobílá euforie! Fanoušci vtrhli na hřiště, Šilhavý s Tvrdíkem pijí obří pivo
    Video se připravuje ...

    27. května 2017

    Šilhavému se povedlo dát tým dohromady a Slavia v 26 ligových zápasech pod jeho vedením v uplynulé sezoně ani jednou neprohrála. Výsledkem byl titul, který červenobílí stvrdili v azylu na Strahově v posledním kole proti Brnu (4:0). Ačkoliv hru Slavie ovlivňovala ke konci soutěže nervozita s rostoucí šancí na titul, potřebné body dokázala nasbírat a předčít Plzeň. Šilhavý působil jako klidná síla a nebál se těžkých rozhodnutí, například posadil drahou posilu Gina van Kessela.

  • Příchod Dannyho a spol.

    Dannyho parády, dříč Rotaň a hvězdný Altintop. Podívejte se, co umí posily Slavie
    Video se připravuje ...

    27. června 2017

    Měsíc po zisku titulu potvrdila Slavia velké zbrojení. Oznámila příchod tří zkušených hráčů ze zahraničí se zajímavým životopisem - Dannyho, Halila Altintopa a Ruslana Rotaně. „Opravdu jsem nevěřil, že by se mohli ve Slaviiobjevit. A navíc všichni tři, což považuji za zázrak,“ zářil Šilhavý. Jejich hlavní přínos měl spočívat v tom, že pomohou červenobílým do Ligy mistrů. Slávistický trenér se dostával do nové situace, kádr mu nabobtnal do rozměrů, na které nebyl zvyklý.

  • Vyřazení z Ligy mistrů

    SESTŘIH: Slavia - APOEL 0:0. Tlak i spousta šancí, ale sen o LM je pryč
    Video se připravuje ...

    23. srpna 2017

    Slavisté moc toužili po Lize mistrů, ale nakonec si velký sen nesplnili. V 3. předkole milionářské soutěže sice přešli přes BATE Borisov, ale pak vypadli s APOELem Nikósie, soupeřem, přes kterého se určitě dalo postoupit. Náplastí byla Evropská liga. Ačkoliv vedení klubu nevyhlásilo Ligu mistrů jako jasný cíl, zklamání v Edenu zavládlo a pozici Šilhavého nevylepšilo, spíš mu přitížilo. Už tady se projevilo, že slovutné zahraniční posily nebudou mít přínos takový, jaký se čekalo. 

  • Porážka v Plzni

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Slavia 1:0. Lídr vede už o 13 bodů, šlágr rozhodl Kolář
    Video se připravuje ...

    5. listopadu 2017

    Byla to pro Slavii možná poslední šance, jak rozdmýchat naději na obhajobu titulu. Jenže velký šlágr v Plzni nezvládla, prohrála 0:1 a její ztráta na lídra ze západu Čech se vyšplhala na čtrnáct bodů. Už předtím ztráceli červenobílí body především v zápasech venku, doma proti Liberci pak po prohře 1:2 přišli o rekordní sérii neporazitelnosti, která se v součtu s předešlou sezonou vyšplhala na 36 utkání. Důvěra Šilhavého napříč podzimem klesala.

  • Konec v Evropské lize

    Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý při utkání s AstanouFoto Barbora Reichová / Sport

    7. prosince 2017

    Slavia nezvládla poslední zápas v základní skupině Evropské ligy, prohrála s Astanou 0:1 a na postup do vyřazovací fáze nedosáhla. Šilhavý o své pozici nečekaně otevřeně promluvil už den před zápasem. „Takhle ta práce nejde. Buď trenérský tým má, nebo nemá důvěru. Takové spekulace pořád dokola asi nemají smysl a nikomu to nepomáhá,“ řekl kouč s tím, že špatným signálem je, že informace vycházejí z klubu. Vyřazením si nepomohl, jeho setrvání u týmu se bude řešit příští týden. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud