21. prosince 2017 • 15:30

Křetínský: Jak bude fungovat Ščasný s Rosickým? Posily budou z ciziny

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpětně jako jednu z chyb si vedení fotbalové Sparty vyhodnotilo fakt, že po příchodu zahraničního trenéra v létě neobsadilo funkci sportovního ředitele klubu. To se teď podle předsedy představenstva Daniela Křetínského změní s příchodem Zdeňka Ščasného. Jak bude bývalý trenér ve vedení klubu fungovat s Tomášem Rosickým a jaké lze očekávat pohyby v kádru?



Daniel Křetínský v obsáhlém rozhovoru pro klubovou televizi vysvětloval, proč Sparta neměla na podzim pevně danou pozici sportovního ředitele. „V létě jsme dospěli k závěru, že není možné přivést zahraničního trenéra a zároveň někoho, kdo bude ve Spartě nový jako sportovní ředitel. To je příliš změn najednou a je třeba tomu dát nějakou časovou sekvenci,“ přibližoval Křetínský.

„Zpětně hodnoceno to možná nebylo správné rozhodnutí. Měli jsme přesto přivést alespoň někoho, aby měl trenér praktickou oporu při znalosti české ligy. Ta v průběhu podzimní části sezony chyběla a hodnotíme to jako chybu,” uznal majitel klubu, který věří, že příchod zkušeného Zdeňka Ščasného, jehož podpoří i další nová posila vedení Tomáš Rosický, Spartě pomůže.

Když milujete fotbal, milujete Rosického. Kariéra české legendy v obrazech
Video se připravuje ...

„Kompetence jsou v zásadě rozděleny, detaily se finalizují. Zdeněk Ščasný bude vzhledem ke svým zkušenostem sportovním ředitelem, ale současně chceme, aby byl Tomáš Rosický od počátku přítomný u diskusí nejužšího vedení a byl u všeho dění,“ popisuje Křetínský, podle nějž by v komunikaci rozhodně neměly nastat žádné problémy.

„Nemyslíme, že by to prakticky mělo dělat velké starosti, oba se vzájemně dobře znají a mají dobrý vztah. Tomáš má detailní znalost týmu, protože v něm působil, a současně také vynikající evropské vazby. Zkušenost v oblasti sportovního managementu má ale nesrovnatelně vyšší Zdeněk Ščasný. Věřím, že máme dobrý předpoklad, abychom Spartu pozvedli na vyšší úroveň,” věří Křetínský.

Spartu teď podle něho čeká redukce kádru. Ze tří nákladných ofenzivních letních posil, které se svými výkony vedení klubu zklamaly (Tal Ben Chaim, Marc Janko a Jonathan Biabiany), by měla zůstat maximálně jedna.

„Jsem přesvědčen, že minimálně jeden z nich, a teď bych to nechtěl komentovat dále, má schopnost to změnit a má schopnost být mimořádně platným hráčem Sparty. Minimálně u jednoho si myslím, že tu schopnost nemá, a u jednoho nejsem přesvědčen, že má smysl ve spolupráci pokračovat,“ prohlásil Křetínský.

S tím samozřejmě souvisí i fakt, že Sparta musí posílit. „Klíčovou pozicí bude střed zálohy,“ ví předseda představenstva. A dodává, že nově příchozí budou opět ze zahraničí. „Protože jsme věděli, že ten problém máme, tak naši skauti po celé období intenzivně pracovali na monitorování celého evropského trhu,“ hlásí Křetínský, podle kterého už je seznam posil připravený.

„Už probíhají konkrétní jednání, do kterých je zapojený i trenér Stramaccioni, a zároveň chceme ještě provést finální potvrzování s novým sportovním vedením,“ upřesnil majitel Sparty.

Rozhovor s Danielem Křetínským pro klubovou televizi:


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud