30. prosince 2017 • 12:06

Slavia má na seznamu i Pokorného, Rotaň by se mohl vrátit do Kyjeva

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Simon Deli, tahoun Slavie a jeden z nejlepších stoperů v české lize. Bude tohle spojení platit i na jaře? Hvězda z Pobřeží slonoviny hlásí, že je připravena na další krok v kariéře. „Dveře jsou otevřené k odchodu. Moji agenti o tom vědí,“ prozradil Deli ve francouzském magazínu Onze Mondial. V Edenu již vytipovávají případnou náhradu. Na seznamu mají podle informací deníku Sport i Lukáše Pokorného z Montpellieru. Naopak pryč z Edenu má namířeno Ruslan Rotaň, o kterého stojí na Ukrajině.



Pro fanoušky Slavie by to byla rána: odchod nepostradatelné opory? Jen to ne! Jenže situace je, zdá se, neudržitelná. Transfer nabývá reálnějších obrysů a Simon Deli hlásí: „Jsem tady šťastný, ale chci zkusit štěstí jinde.“ Už v létě měl nakročeno do francouzské Ligue 1 a nejvíc žhavý byl zájem Lille.

Deli setrval ve Slavii a prodloužil smlouvu do roku 2020. V ní je ovšem ukotvena výstupní klauzule v nespecifikované výši. Jakmile ji některý ze zájemců aktivuje a hráč projeví zájem, vedení pražského celku už přestupu nezabrání. „Klub, který klauzuli zaplatí, mě získá bez problémů,“ už dříve tvrdil šestadvacetiletý obránce.

Ve Slavii si uvědomují, že na ztrátu klíčového stopera musí být připraveni. Nastat může prakticky kdykoliv. Takže již na přestupovém trhu sondují možné náhrady. A podle informací deníku Sport si vytipovávají hráče zejména z českých zdrojů. Nejlépe ty, s nimiž sportovní ředitel Jan Nezmar a trenér Jindřich Trpišovský mají dobrou ovský zkušenost.

Jednání nejdřív po novém roce

Mluví se o Ondřeji Kúdelovi z Liberce, osloven byl také Lukáš Pokorný, zda by o přestup do Edenu měl zájem. Zatím to však zůstalo bez odpovědi, protože oficiální jednání mezi kluby se rozběhnou nejdříve po Novém roce. Zásadní bude postoj Montpellieru, který musí jasně říct, zda o českého zadáka má i nadále zájem. Pokorný totiž na podzim nenastupoval, svůj poslední ligový zápas odehrál 20. května.

„Takže je jasné, že Lukáš musí svou budoucnost nějakým způsobem řešit,“ uvedl zdroj Sportu, který je obeznámen se zamýšlenými kroky pražské Slavie.

Jisté je, že se dají očekávat i další pohyby v kádru. Záložník Ruslan Rotaň (36), se kterým Slavia již nepočítá pro jaro, by se podle ukrajinských médií mohl vrátit do Dynama Kyjev. Jeho dres oblékal v letech 2005–2008. Zkušený fotbalista se po podzimní části stal nepotřebným hráčem a spolu s Halilem Altintopem byl zařazen na přestupní listinu.

TOP 5 gólů Slavie: Když Hušbauer přihrává a Škoda střílí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud