4. ledna 2018 • 11:47

Ve Spartě končí Janko, Biabiany a Mandjeck. Klub potvrdil Ščasného

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalové Spartě končí po podzimní části sezony zahraniční hráči Marc Janko, Jonathan Biabiany a Georges Mandjeck. ani jeden z nich nenastoupil do začátku zimní přípravy a jejich budoucnost se řeší. Jako nový sportovní ředitel byl potvrzen Zdeněk Ščasný.



Na Letné dnes chyběli nemocný Josef Šural a lehce zraněný Ondřej Zahustel . Do přípravy se zapojili Zinedin Mustedanagič s Jiřím Kulhánkem, kteří se vrátili z hostování v Dukle a Liberci. S áčkem budou trénovat i dva útočníci z juniorky, osmnáctiletý Václav Drchal a devatenáctiletý Youssouf Dao, který do Sparty přišel předloni v září z Pobřeží slonoviny.

Janko, Biabiany a Mandjeck přišli na Letnou v létě v rámci rozsáhlých změn v týmu, které udělal italský trenér Andrea Stramaccioni. Ani jeden se však neprosadil a vzhledem k tomu, že Pražané budou po vyřazení z evropských pohárů i českého poháru hrát na jaře jen českou ligu, stali se oběťmi nutného zužování kádru.

Čtyřiatřicetiletý Rakušan Janko dorazil do Sparty z Basileje a v české nejvyšší soutěži odehrál jen pět utkání a dal jedinou branku. Devětadvacetiletý Francouz Biabiany na Letnou přišel na hostování z Interu Milán a připsal si 14 startů. Devětadvacetiletý Mandjeck z Kamerunu zasáhl do 10 utkání a podle francouzských médií by mohl odejít na hostování do Met, odkud do Prahy v létě přestoupil.

Rosický bude sbírat ve vedení zkušenosti

Na řízení a složení týmu bude mít vliv nový sportovní ředitel Zdeněk Ščasný, který byl oficiálně potvrzený ve své funkci. Co bude obnášet jeho práce? "Bude v denním kontaktu s prvním týmem, bude oponenturou i pomocnou rukou pro trenéra Stramaccioniho. Bude komunikovat s hráči i realizačním týmem a konzultovat s nimi kompletní přípravu mužstva. Přirozeně bude mít také důležitou roli při rozhodování o složení kádru a při stanovování přestupových priorit. Věřím, že bude pro Spartu jednou z důležitých posil,“ řekl generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Do řízení klubu se zapojí také Tomáš Rosický, který se rozhodl ukončit hráčskou kariéru. "Chce se nejprve seznámit s fungováním klubu a sbírat zkušenosti. Jeho pozice zatím nebude přesně definována, bude úzce spolupracovat se sportovním ředitelem, trenérem, ředitelem mládeže i se mnou. Po skončení sezony jeho pozici usadíme pevněji do struktury," vysvětlil Kotalík.

Sportovní ředitel Sparty Ščasný: Chci poznat Stramaccioniho pohled na klub a pomoct týmu ke zlepšení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud