Jan Vacek
19. ledna 2018 • 09:45

Plzeň se loučí s Baránkem. Kvůli kolenu nejspíš dřív ukončí smlouvu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontrakt má ještě na půl roku, s největší pravděpodobností ho ale nedodrží. Podle informací deníku Sport Viktoria Plzeň pracuje na předčasném ukončení smlouvy s obráncem Janem Baránkem. Důvod je jednoduchý. Někdejší obrovský talent českého fotbalu dál laboruje s vleklými problémy s kolenem. Ve hře je i scénář z nejhorších. Předčasný odchod do fotbalového důchodu. Nad kdysi slibně rozjetou kariérou se začínají stahovat hrůzostrašná mračna. Bohužel.



Stoper Jan Baránek nezahájil s Plzní zimní přípravu na druhou polovinu sezony. S ohledem na to se suverénní lídr tabulky rozhodl přistoupit k předčasnému rozvázání smlouvy. „Jeho stav se bohužel nelepší, neustále má problémy s kolenem. Je v péči doktorů a fyzioterapeutů, připravuje se mimo mužstvo,“ prohlásil začátkem ledna trenér Západočechů Pavel Vrba .

Před dvěma lety přitom Baránek byl na vrcholu sil. Patřil k základním stavebním kamenům Viktorie. V pouhých dvaadvaceti letech udivoval klidem, rozvahou, silou v soubojích i spolehlivou rozehrávkou.

Zatímco v soukromí platí za skromného a srdečného chlapíka, na hřišti se z něj stával predátor, kterému unikl jen málokterý útočník. Bylo nad slunce jasné, že ve Štruncových sadech roste stoper evropské úrovně. Však měl taky generální manažer Plzně Adolf Šádek v zimě 2016 co dělat, aby odehnal všechny zájemce. Kolem plavovlasého beka kroužil především bundesligový Freiburg.

Od následujícího léta už ale nešlo nic směrem, jaký by si Baránek představoval. Přišlo zranění kolena, operace. Vleklá rekonvalescence, která ovšem nepřinášela zlepšení. Během podzimu stihl šikovný stoper pouze jedenáct startů.

Loni v zimě proto musel absolvovat další chirurgický zákrok, v dubnu pak naskočil na 70 minut za juniorku. Zdálo se, že se situace konečně obrací k lepšímu. „Jsem rád, že koleno vydrželo. Teď si budu na zátěži přidávat,“ plánoval.

Jenže… Osud měl s ostravským rodákem jiné plány. V létě se koleno znovu ozvalo, na podzim proto Baránek podstoupil znovu operaci. Už třetí v rozmezí necelého roku a půl. Ani ta ovšem vysvobození sympatickému mladíkovi nepřinesla. Výsledkem je, že poslední soutěžní zápas v dresu Viktorie odehrál 30. října 2016. A s největší pravděpodobností už další ani nepřidá.

Po návratu Plzně z kondičního soustředění ve španělské Marbelle by totiž měla proběhnout schůzka mezi hráčem, jeho zastupující agenturou Sport Invest a vedením klubu. Výsledkem by mělo být právě předčasné rozvázání kontraktu, který má bývalý mládežnický reprezentant do konce této sezony.

Baránek se svými agenty následně bude řešit, co dál. Podle informací Sportu je bohužel reálnou variantou, že ještě v zimě ohlásí předčasný konec kariéry.

Pro český fotbal by to nade vší pochybnost byla obrovská ztráta.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud