Michal Koštuřík
27. ledna 2018 • 15:44

Jablonec posílí útočník Chramosta. Na zkoušce je i Piroch z Plzně

Autor: Michal Koštuřík, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec má posilu do ofenzivy i do obrany. Dnes s týmem odletí na soustředění do Portugalska mladobolavský útočník Jan Chramosta (27) a stoper Jiří Piroch (22) z Plzně. První jmenovaný by měl přijít na přestup, druhý zatím na zkoušku. „Věřím, že Chramostovi změna prostředí pomůže, je to zajímavý hráč,“ uvedl trenér Petr Rada. 



Nejdřív Stanislav Tecl zpět do Slavie, pak Ondřej Mihálik do nizozemského Alkmaaru. Morové rány schytal v zimě jablonecký útok. Trenér Petr Rada logicky žádal příchod nového schopného snajpra, zbyl mu jen habán Martin Doležal. Z několika jednání se včera vylouplo nečekané jméno, Jan Chramosta z Boleslavi. „Je podobně rychlostní typ jako Standa Tecl, který je trošku víc soubojový a silový. Snad bude Chramosta zdravý a pomůže nám,“ přál si kouč Petr Rada.

Jablonecký stratég ví, že s návratem Stanislava Tecla do Slavie nemohl klub nic dělat. Mihálikův odchod ho trošku zaskočil, byť byl s touto variantou předem seznámen. Když dostal echo, že mladík v Nizozemsku prošel zdravotními testy, měl jasno. „Vím, že ho Alkmaar sledoval dlouho, zaujal je v reprezentační jednadvacítce. Rozhodla ekonomická stránka a nejspíš měl o přestup zájem i hráč. Je to další nepříjemnost,“ dodal s tím, že měl Mihálik při Teclově absenci velkou šanci na základní sestavu. Nyní platí totéž pro novice Chramostu.

"Na Jablonec se těším. Těším se na změnu, nové prostředí i nové kamarády. Uvidíme, jak se kluby dohodnou, jestli to vyjde. Jablonec s panem Peltou si vybrali mě, tak se budu snažit dokázat, že to byla správná volba. Góly se ode mě čekají celý život, takže se toho nebojím," prohlásil Chramosta," citoval jablonecký web Chramostu.

Na hrot měl dosud Rada kromě Doležala k dispozici jen zelenáče Schöna s Pleštilem. Se Srbem Vladimirem Jovovičem počítá spíš na křídlo. Přivést co nejdřív snajpra do elitní jedenáctky se jevilo jako nutnost.

Jablonec měl údajně v merku Lukáše Juliše ze Sparty. Mladému útočníkovi už osobně volal majitel klubu Miroslav Pelta , pravděpodobnost, že by k přesunu došlo, ale v tuhle chvíli není vysoká. Juliš totiž laboruje se zdravotními problémy. Sparta teprve čeká na výsledky lékařských testů, na jejichž základně bude stanoven další postup.

Ve hře byl také Lotyš Dávis Ikaunieks z Jihlavy, kde je vše podle zdrojů Sportu dál otevřené, obě strany možná rokování ještě rozjedou. Jihlava však za svůj klenot žádá spoustu peněz. Možná až milion eur. Musela by hodně slevit.

Rada chtěl zesílit i střed obrany. Vedle Luďka Pernici , jenž v létě přestupuje do Plzně, zkouší navrátilce Davida Lischku z Karviné a mazáka Tomáše Hübschmana. Nováčkem je plzeňský Jiří Piroch, který na podzim patřil k oporám druholigových Pardubic. „Vyzkoušíme ho,“ potvrdil včera večer Rada, jenž bere do Portugalska kompletní kádr včetně lehce zraněného záložníka Jaroslava Diviše.

Defenziva bude dál stát na Pernicovi. Odstavit ho, když má podepsaný přestup? To Radu ani na moment nenapadlo. „Tohle u mě neexistuje,“ zdůraznil trenér. „Pokud bude zdravý a bude mít výkonnost, nevidím důvod, proč by neměl hrát. Podívejte se na Německo. Goretzka přestupuje po sezoně ze Schalke do Bayernu, desetitisíce lidé na něj řvaly. Ale trenér ho potřebuje, tak ho postavil,“ uvedl Rada. „Já mám stejný postoj, a toho se budu držet,“ ujistil.

Slovácko – Mladá Boleslav: Chramosta fauloval, sám se zranil, a ještě dostal červenou
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Brno: Chramosta nekompromisně propálil Melichárka a je to 3:0 pro Boleslav
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud