Richard Šíma
30. ledna 2018 • 19:10

Kučera testuje miliony! Baník nevídaně posílil, trenér hledá sestavu

Autor: Richard Šíma, Richard Šíma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Až třicet milionů korun vynaložil Baník na nákup hráčů, jimiž přes zimu posílil svůj kádr. To jsou peníze na ostravské poměry nevídané. V průběhu jara se ukáže, nakolik se Baníku, aktuálně předposlednímu týmu ligy, mimořádná investice vyplatí. Leccos naznačily dva úterní přípravné duely, které Ostrava hraje na soustředění v tureckém Beleku. Zejména ten druhý proti Sonderjyske, do něhož kouč Radim Kučera vyrazil v plné zbroji.



Dva zápasy odehráli v tureckém Beleku fotbalisté Baníku. Ranní proti ruskému druholigovému Šinniku Jaroslavli vyhráli 2:0. Ale zvláště ten odpolední, proti dánskému Soenderjyske, byl z hlediska zájmu fanoušků ostravského klubu zajímavý.

Baník do něj vyrukoval v sestavě, která by se mohla podobat dobat jarnímu ideálu. Poprvé po svém návratu do Ostravy chytal i Jan Laštůvka, a hned si připsal čisté konto. Baník zvítězil 1:0 brankou Dameho Diopa ze 17. minuty.

Baník Ostrava - Šinnik Jaroslavl 2:0 (2:0)
Branky: 24. Poznar z pen., 36. Granečný.

Sestava Ostravy: Budinský - Pazdera, Pokorný, Azackij, Helešic - Hlinka - Stáňa, Mičola, Sus, Granečný - Poznar.

Ostrava - Sönderjyske 1:0 (1:0)
Branka: 17. Diop.

Sestava Ostravy: Laštůvka - Breda, Psyché, Šindelář, Fleišman - Jirásek - Fillo, Diop, Hrubý, De Azevedo - Baroš (66. Stáňa). Trenér: Kučera.

Baník si v pondělí v Turecku poprvé zatrénoval. V teplém počasí naordinoval trenér Radim Kučera svým hráčům zábavné hry, dílem přípravu na úterní zápasy. To vše pod dozorem sportovního vedení klubu včetně majitele Václava Brabce. Ten si nejdřív na tréninkovém hřišti sám užilv i fotbalové zábavy.



Když na druhé polovině hřiště ukončil trenér Kučera rozcvičku, začal majitel Baníku s bedlivým sledováním tréninku. Viděl, jak ostravský kouč vyselektoval tým, který v úterý nastoupí do druhého, tedy toho těžšího duelu. Nevynechal prakticky žádnou z posil, které Baník nakoupil. A dalo se odhadnout. Fillo na pravé straně, Diop s Hrubým uprostřed, De Azevedo vlevo, Psyché na místě stopera.

Kolik peněz přesně Brabec do nákupů investoval? „Přesně vám to neřeknu. Ale je to mezi dvaceti a třiceti miliony,“ odpověděl majitel klubu na otázku, aniž sňal svůj pohled z dění na hřišti.

Takhle může vypadat ideální sestava Baníku Ostrava v jarní části HET ligyFoto Sport

Ještě před několika měsíci si nemyslel, že bude nucen sáhnout pro takový balík. „Situace, v níž jsme se po podzimu ocitli, mě k tomu donutila. Kdybychom nebyli předposlední, nenakupovali bychom tak razantně,“ dodal Brabec. Mírně zvýšeným hlasem, protože z hřiště se za postranní čáru, odkud šéf Baníku Kučerův tým pozoroval, linul značný halas.

„Příště prosím objednat brankářům mikrobus, aby byli na hřišti dřív, mohli se rozcvičit a na tréninku taky něco chytit!“ hlásil s pusou roztaženou přes celé hřiště Milan Baroš . Tak aby jeho poznámku nepřeslechl Jan Laštůvka. Jemu byla určena.

„Kámo, tak ty máš dneska nějaké nateklé nohy! Musíš aspoň někdy během tréninku trefit to zařízení!“ vrátil Laštůvka kamarádovi špílec.
Zpozorněl nejen Brabec, ale i spoluhráči.

Bylo to ze strany obou baníkovských legend spíš divadélko pro pobavení ostatních, ale působilo přesvědčivě. „Jo? Já se tě snažím vrátit do pohody po tom tvém půlroce ve Slavii, víš?“ nedal se rozjetý Baroš.

„Věřím, že se zachráníme,“ přerušil Brabec své chvilkové mlčení, když kouč Kučera ukončil trénink. „Každý hráč, kterého jsme získali, je opravdu posilou. Nikdo tu není jen do počtu. Každý, kdo přišel, je adeptem na základní sestavu. Doufám, že se to na jaře taky ukáže,“ řekl majitel Baníku, než se vydal směrem k autobusu.

Majitel Baníku není suchar. Brabec trénoval penalty a vyzývá Nehodu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud