31. ledna 2018 • 14:31

Dúbravka do Newcastlu!? Odpojil se od Sparty. Náhrada už letí, píše novinář

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup Martina Dúbravky ze Sparty do Newcastlu je na spadnutí. Český klub již potvrdil, že slovenský reprezentační brankář opustil soustředění ve Španělsku. Anglická média zase informují, že u 15. týmu Premier League podstoupí zdravotní prohlídku a transfer bude v poslední možný den oficiálně stvrzený. Na cestě je podle všeho už i náhrada za Dúbravku. Tou by se měl stát Florin Nita z rumunského FCSB.



Jaké jsou podmínky celé transakce? Newcastle v úterý Spartě podle informací iSport.cz poslal nabídku na hostování Martina Dúbravky za dva miliony eur s opcí na přestup za další čtyři miliony. Celkem by tedy letenský klub utržil šest milionů eur, 153 milionů korun, což je za gólmana, který přišel před půl rokem jako volný hráč z Liberce, velmi dobrý obchod. 

Signály o tom, že Dúbravkův odchod je blízko, poskytují také ostrovní média. O tom, že hostování by mělo být brzy hotové, informují Daily Mail či Sky Sports.

 

Nyní tak stojí Sparta před hledáním gólmana, který osmadvacetiletého Dúbravku v sestavě nahradí. Nejžhavějším kandidátem by měl být o dva roky starší Florin Nita z FCSB. Sparta se s rumunskou stranou v minulém týdnu domluvila na odstupném ve výši 1,1 milionu eur (28 milionů korun), jenže majitel Gigi Becali své požadavky stupňoval. „Gigi chce nyní oproti původní dohodě za Nitu dvojnásobek. Na to Sparta odmítá přistoupit,“ řekl redakci iSport.cz zdroj, který se účastní přestupových jednání. 

I v tomto případě je tu náznak, že by k dohodě mělo dojít. Rumunský novinář Emanuel Rosu informoval na Twitteru, že Nita měl dnes odletět do Prahy, kde by měl potvrdit přestup za 1,3 milionu eur (33 milionů korun), dalších 800 tisíc eur (20 milionů korun) by na účet FCSB putovalo za Nitův transfer v případě postupu Sparty do Ligy mistrů.

 

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

O Dúbravku jeví zájem Newcastle United. Čím zaujal zástupce anglického celku?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud