25. února 2018 • 18:53

Video poprvé zrušilo gól! Slavia už slavila, ale Souček byl v ofsajdu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V 18. kole poprvé v historii fotbalové ligy byl odvolán vstřelený gól po konzultaci s videorozhodčím. V utkání mezi Slavií a Bohemians tak učinil sudí Zbyněk Proske, který byl upozorněn na ofsajdové postavení Tomáše Součka. Ten během Škodovy střely stál v ofsajdu a bránil tím brankáři Bohemians ve výhledu. Od přerušení hry po přezkoumání a vyřčení verdiktu se hra zastavila na tři minuty.



Na konci osmé minuty rozehrál slávista Josef Hušbauer přímý kop, na který si naběhl Škoda, po jeho hlavičce se míč lehce odrazil od spoluhráče Tomáše Součka a domácí kanonýr z dorážky dostal míč do sítě.

Domácí už slavili vedení 1:0 a ani hosté proti inkasované brance nijak neprotestovali, ale sudí Proske dostal od videorozhodčího Miroslava Zelinky informaci, že šlo zřejmě o ofsajd.

Slavia - Bohemians: Video zrušilo Škodův gól – kvůli Součkově ofsajdu
Video se připravuje ...

Hraniční bylo už Škodovo postavení při hlavičce po Hušbauerově centru a navíc při gólové střele stínil v ofsajdu hostujícímu brankáři Tomáši Fryštákovi domácí Souček. Proske se tak rozhodl celou situaci přezkoumat na obrazovce vedle hřiště a po necelých dvou minutách gól odvolal.

"Jediné, co vím, že Milan střílel. Já byl před gólmanem, snažil jsem se, aby mě Milan netrefil. Co se týče gólmana, nechtěl jsem mu to znepříjemnit. Vyhodnotilo se to takhle, tak snad správně," řekl Souček O2 TV Sport.

Stalo se tak ve třetím utkání české ligy, v němž pomáhá videorozhodčí. Premiéru měl na konci podzimu v zápase Sparty s Mladou Boleslaví a hned v úvodu nová technologie pomohla potvrdit, že při vedoucím gólu domácích přešel míč brankovou čáru. Podruhé bylo video nasazeno v úvodním jarním kole opět na Letné, tentokrát v utkání s Libercem.

Sudí Zbyněk Proske zkoumá ofsajdovou situaci u videa
Sudí Zbyněk Proske zkoumá ofsajdovou situaci u videa

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud