27. února 2018 • 13:37

Boleslav má náhradu za Uhrina. K záchraně ji má dovést Jozef Weber

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav má nového trenéra, třináctý tým HET ligy převzal Jozef Weber, který nahradil odvolaného Dušana Uhrina mladšího. Jasným zadáním pro sedmačtyřicetiletého kouče je záchrana Středočechů v lize. Po pondělní výhře Jihlavy 1:0 v Plzni se náskok Boleslavi na sestupové místo ztenčil už na jediný bod. Weber podepsal s klubem smlouvu do června 2020.



Od sobotního večera do úterního rána byla Mladá Boleslav bez trenéra. Krátké bezvládí po konci Dušana Uhrina mladšího, jenž byl odvolán po porážce 0:1 v Liberci, končí. Jeho nástupcem se stal Jozef Weber a začne zostra. V sobotu povede středočeský celek proti mistrovské Slavii.

Weber vedl z ligových celků Bohemians a Karvinou, kde působil do listopadu. V nejvyšší soutěži dosud odkoučoval 73 zápasů (15 výher, 16 remíz, 42 proher). Boleslav přebírá v tíživé situaci, ambiciózní klub z města automobilů prohrál posledních pět ligových zápasů, v tabulce je třináctý a od sestupu ho dělí jediný bod.

„Jednoznačným krátkodobým cílem je co nejrychlejší záchrana v první lize,“ prohlásil Weber. „Mladá Boleslav je ambiciózní klub a má velkou perspektivu posunout se v lize výš. Jsou zde ambiciózní a mladí hráči, kteří však svůj potenciál nenaplňují. Především to se pokusíme co nejdříve změnit,“ dodal nový boleslavský kouč.

Jeho asistenty budou Jan Baránek a Adrian Rolko, na pozici trenéra brankářů se vrací Jiří Malík.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud