5. března 2018 • 10:45

Pivarník chtěl Spartu porazit: Nesmíte z ní mít strach. Vyloučení bylo přísné

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poněkud nevšední scénář oproti minulým letům. Zatímco přes deset let jezdívala brněnská Zbrojovka na Letnou s taktikou "hlavně neudělat ostudu", v neděli tomu bylo jinak. Svěřenci Romana Pivarníka chtěli Spartu (1:1) zaskočit a rozhodně nebyli daleko od senzace. „Hráči cítili, že jsme schopni uspět a chtěli hrát na výhru,“ řekl po utkání kouč moravského celku.



Na podzim výběru Andrey Stramaccioniho zasadili nečekaný úder, když sestavu ze zvučných jmen doma roznesli 2:0. Bodovat ale na pražské Letné? To je něco, co brněnská Zbrojovka před nedělním utkáním nepamatovala téměř deset let. Naposledy se jí to povedlo v květnu 2008, když si ze Sparty odvezla výhru 2:0.

V neděli jako kdyby si Brno chtělo slavný moment připomenout. Na Spartě jeho výkon nevypadal vůbec zle. Že se jedná o 13. tým HET ligy nebylo znát. Dokonce to bylo právě Pivarníkovo mužstvo, které se ujalo vedení, když Juharova tečovaná střela skončila v brance.

„Výkon mužstva byl aktivní, dokázali jsme velmi dobře vykrývat prostory a přecházet do protiútoků,“ liboval si slovenský kouč po zápase. A zamrzelo jej, že Brno nepřidalo víc branek.

„ Hned v úvodu jsme měli čistou šanci, kdy Acosta prošel do zakončení přes celé hřiště. Bohužel to gólem neskončilo. Soupeř měl lepší držení balonu, ale nás zajímá držení míče tam, kde je nebezpečné. Někdy necháme soupeře, ať si na svojí půlce hraje s balonem, pro nás je důležité, co se hraje mezi našimi lajnami. Tam jsme byli aktivní a dokázali jsme jít do vedení," pokračoval.

Ve druhém poločase však pro jeho tým přišly krušné chvíle. Nejdříve Zahustel po centru  Vatajelua vyrovnal a o pár minut později sudí Ondřej Pechanec vyloučil stopera Lukáše Kryštůfka, který po souboji s Václavem Kadlecem zahrál rukou.

Sparta - Brno: Kryštůfek odpálil balon rukou před Kadlecem a dostal červenou
Video se připravuje ...

Pechancovo rozhodnutí se však Pivarníkovi vůbec nezdálo jako správné. „Byl to jeden z klíčových momentů, pro mne hodně přísné vyloučení. Já viděl faul na našeho hráče, který následně zahrál rukou,“ řekl o momentu, kdy šla Zbrojovka do oslabení.

I v něm však dokázala Spartě vzdorovat a v 90. minutě mohla zápas definitivně rozhodnout, když střídající Sedlák běžel sám na brankáře Nitu. Rumunská posila Letenských však předvedla důležitý zákrok a domácí podržela.

„Dokázali jsme hrát aktivně, skoro až moc, útočili jsme ve velkém počtu hráčů. Přišla další šance, tu jsme bohužel neproměnili. Na konci musíme být s bodem spokojení, je pro nás plusový. My chceme zápasy vyhrávat a je jedno, jaký je soupeř. Ke Spartě pochopitelně musíme mít velký respekt, ale ne strach,“ dodal Pivarník.

Sparta - Brno: Šance jako Brno! Sedlák šel sám na Nitu, ten ho vychytal
Video se připravuje ...

Zbrojovka dohrávala v deseti
Zbrojovka dohrávala v deseti

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 1:1. Favorit ztratil i proti deseti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud