12. března 2018 • 04:10

Slavii hnali k obratu fanoušci. Publikum nás uvařilo, přiznal Jílek

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Větší klišé abyste pohledali. Fanoušci nás dovedli k vítězství. Byli naším dvanáctým hráčem. Vytvořili skvělou atmosféru. Jasně, povinná prupovídka, banální součást každého pozápasového rozhovoru. To ovšem v neděli v Edenu neplatilo. Slavia dokázala otočit nepříznivý průběh zápasu proti Sigmě Olomouc (3:1) a jak následně potvrdili hráči i trenéři z obou táborů, právě kotel „sešívaných“ na tom měl svůj nepopiratelný podíl.



Slavia to proti Sigmě neměla jednoduché. Byla sice lepší, na výborně chytajícího Reichla si ale ne a ne přijít. Poté jako z blesk čistého nebe udeřila Sigma, když na gólmana Ondřeje Koláře vyzrál Martin Hála. A pak to přišlo. Třicet minut soustavného tlaku, šance za šancí. To vše za neutuchající podpory slávistického kotle.

„U té jejich tribuny stačí jedna, dvě šance a už se to vaří. Viděli jste to sami,“ vyprávěl po utkání novinářům právě jediný střelec hostí Hála. „Na nic nemyslíte, snažíte se dostat míč pryč, lítá to tam, vře to. Ani si nedokážete představit, jak to tam vypadá.“

Jeho slova potvrzuje i trenér Sigmy Václav Jílek. „To frenetické publikum na té jejich tribuně... to nás uvařilo,“ připustil kouč hostujícího celku. Své si samozřejmě užil i olomoucký strážce brankoviště. Byť měl Michal Reichl v zádech hučící kotel domácích fanoušků celý druhý poločas, z míry ho to dle jeho slov příliš nevyvádělo.

„Snažil jsem si to nepřipouštět. Samozřejmě dobrá atmosféra, fanoušci skvělí. Sice na mě házeli piva a zapalovače, ale mně to nevadí,“ usmíval se Reichl, který i přes tři inkasované góly patřil mezi nejlepší hráče Sigmy na trávníku.

Zatímco se Jílkovi svěřenci vařili, domácí přikládali pod kotel. Bouřící publikum nakonec pomohlo svým miláčkům ke třem trefám a cennému vítězství proti houževnatému soupeři. „Diváci byli fantastičtí. I když se nám na začátku nedařilo, podporovali nás. Když jsme začali dávat góly, tak to úplně vygradovalo. Musím říct, že to bylo z jejich strany peklo a bylo to výborné. Fakt nás dotlačili k vítězství,“ vysekl fanouškům poklonu střelec úvodní branky Slavie Milan Škoda.

K obdivovatelům se přidal i slávistický šéf Jaroslav Tvrdík. "V Edenu s podobnou atmosférou povedeme 1:0 ještě před začátkem," napsal na Twitter.

Příznivci červenobílého klubu v pravidelné pozápasové děkovačce skandují „Vždycky jsme s váma.“ V neděli odpoledne byli v Edenu rozhodně a na hřišti i na tribunách to pocítil úplně každý. 

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Olomouc 3:1. Eden bouřil při obratu, v akci i video
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 74. Milan Škoda, 80. Tecl, 85. Van Buren

Hosté: 57. Hála

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Stoch, Hušbauer, Souček, Danny (69. Tecl), Sobol (59. Van Buren) – Milan Škoda (C) (87. Bucha).

Hosté: Reichl – Sladký, Radaković, Polom, Falta – Zahradníček (83. Manzia), Houska (C) (86. Yunis), Texl (70. Plšek), Kalvach, Hála – Řezníček.

Náhradníci

Domácí: Kovář, Flo, Pokorný, Bucha, Van Buren, Necid, Tecl

Hosté: Gröger, Surzyn, Plšek, Moulis, Manzia, Yunis

Karty

Domácí: Stoch, Souček, Tecl

Hosté: Sladký, Hála, Plšek

Rozhodčí

Pavel Orel. Asistenti: Jan Paták, Tomáš Mokrusch. Čtvrtý rozhodčí: Jan Machálek

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

14117 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud