Premium
30. března 2018 • 12:12

Klokani neskáčou. Běhají! Náročný styl jim sluší, kdo a jak v lize maká?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení na devět? Bohemians! Před rokem se do předposledního kola klepali o záchranu, teď jsou sedmí a uvolněně můžou hledět ještě výš. „Klokani bojují...“ začíná jejich klubová hymna, ale klidně by mohla znít „běhají“. K úspěchům je totiž posouvá atletický styl fotbalu, založený na dokonalé fyzické připravenosti. Odráží se to i ve statistikách, třeba záložník Martin Hašek mladší patří k největším vytrvalcům v HET lize. Projděte si nejzajímavější fitness data z fotbalové ligy!



Zatímco před zápasem jim v kabině zní pestrý mix žánrů a interpretů od drsných Kabátů po slovenského rappera Majka Spirita, na hřišti se Bohemians drží jednoho stylu. Jejich značkou je běhavý fotbal, který je pro soupeře krajně nepříjemný.

Krédo vršovického týmu trefně vystihuje trenér Martin Hašek: „Potřebujeme hrát po zemi, v pohybu a rychle pracovat s míčem. Všechno chceme dělat v nejvyšší intenzitě.“

Ty dvě věty zní jednoduše, ale moderní styl „klokanů“ je jen pro vyvolené. „Naše organizace hry je tak náročná, že ji můžou zvládat pouze hráči s vysokou úrovní kondiční připravenosti. Výsledkem je, že Bohemka toho hodně naběhá, protože hráči musí běhat, aby splnili zadání.“

Plnit zadání se Haškovým chlapcům většinou daří. Hned v pěti kolech této sezony byli týmem, který toho v lize nejvíc naběhal – v tom se jim vyrovnal jen Liberec s Duklou. Sedmkrát, čili průměrně v každém třetím kole, měli Bohemians největšího vytrvalce víkendu: pětkrát a nejvíc ze všech ligových hráčů to byl trenérův syn, střední záložník Martin. Běžně zvládne přes dvanáct kilometrů za zápas.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud