Michal Koštuřík
Premium
19. dubna 2018 • 14:25

Osmička klubů na hraně. Jaké šance na záchranu mají Baník, Brno a další?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou v tom až po krk. Někteří po uši. Nádech nad čáru ponoru a pak zase dolů pod hladinu. Nic k závidění. Zatímco nahoře zuří boj o titul, evropské poháry, těžké miliony, devátá Mladá Boleslav táhne smečku „odpadlíků“, kterým jde o přežití mezi elitou a budoucnost klubu. Bodové rozestupy jsou minimální, každé kolo se jede pod tlakem a na krev. Jak si jednotlivé týmy stojí, jaké jsou podle deníku Sport jejich šance na záchranu a co si myslí o sezoně Mladé Boleslavi kouč František Komňacký?



Nikdo se nedívá jen na sebe. Když to uslyšíte, nevěřte tomu. „Už musíme sledovat i výsledky soupeřů. Příště v Mladé Boleslavi se bude zase hrát o všechno,“ vnímá nepříjemnou realitu zlínský záložník Daniel Holzer. Ano, i podzimní účastník Evropské ligy je v ohrožení. Stejně jako sedm dalších mužstev, včetně slavných značek. Deník Sport nahlédl do jejich kuchyně.

MLADÁ BOLESLAV

26 bodů

Nejméně očekávaný adept na pád do FNL. Když v sobotu porazí doma Zlín, stres opadne a nový kouč Jozef Weber bude mít větší klid na práci. Úterní vyřazení v semifinále MOL Cupu se Slavií však týmu psychicky nepomohlo. Na druhou stranu, v posledních pěti ligových zápasech Středočeši neprohráli. Kvalitou kádru patří výš.

pravděpodobnost sestupu podle Sportu: 5 %

los zbývajících šesti kol

Mladá BoleslavFoto sport

Dukla

26 bodů

Platí totéž, co pro Mladou Boleslav. Kádr solidní, sezona špatná. Nicméně spása není daleko. Klíčový duel čeká Hynkův soubor pozítří na Slovácku. Hodně mu bodla poslední šťastná výhra nad Libercem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud