Premium
24. dubna 2018 • 18:27

GRAFIKA: Fauly, čísla, rekordy. Ostrý duel Liberec - Slavia pod lupou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáct žlutých a jedna červená karta. Vyrovnaný karetní rekord české ligy, jedno z nejdivočejších utkání v probíhajícím ročníku HET ligy. Zkrátka fotbalová válka. Střet Liberce se Slavií (0:0) byl prošpikován fauly, napěchován agresivitou a emocemi. „Proto ten fotbal děláme, emoce jsou skvělé,“ glosoval nedělní řežbu liberecký trenér David Holoubek. Přečtěte si rozbor nejostřejšího zápasu sezony i s detailní infografikou.



Návrat trenéra Jindřicha Trpišovského, části jeho realizačního týmu a některých hráčů do Liberce. Boj o evropské poháry. Zápas mezi Slovanem a Slavií měl dostatečně třaskavý základ, který pak na hřišti zákonitě explodoval. „Popravdě jsem to čekal, věděl jsem, že to bude přemotivované z obou dvou stran. Oba týmy hrají o poháry. Věděl jsem, že to bude důrazné a že karty přijdou,“ nepřekvapilo slávistického brankáře Ondřeje Koláře.

On sám liberecký tým a jeho přemýšlení dokonale zná, do Edenu přestoupil ze Slovanu v zimě. Stejně tak Trpišovský mohl dobře tušit, co jeho červenobílou družinu u Nisy čeká, na agresivním fotbale měl i on sám úspěch v Liberci postaven. Ostatně ještě když na podzim Slovan vedl, sehráli Severočeši doma krutou bitvu se Spartou, v níž padlo devět žlutých a tři červené karty. Zkrátka Liberečtí si nenavlékají rukavičky, ale umějí si pořádně vyhrnout rukávy.

Divoký rej pod Ještědem odšpuntoval první žlutý zákrok. Liberecký kapitán Vladimír Coufal po pětadvaceti minutách ostře zajel do Stanislava Tecla . Slávisté měli výhodu, jenže o míč záhy přišli a na zteč se chystali domácí, Romana Potočného však nekompromisně skoro hokejovým bodyčekem zastavil Jakub Hromada a ještě soupeři vynadal, protože Tecl jen těžko rozdýchával Coufalův skluz. V tu chvíli emoce naplno vytryskly a jejich proud zastavil až závěrečný hvizd.

„Myslím, že i o to bylo utkání lepší, protože lidé pak tím zápasem mohou pořádně žít,“ hodnotil živelný duel liberecký záložník Radim Breite. „Byl to hodně emotivní zápas a já mám emoce rád, v tréninku, v kabině, na hřišti. Proto ten fotbal děláme, emoce jsou skvělé,“ pochvaloval si kouč Slovanu David Holoubek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud