15. května 2018 • 04:30

Trpišovský zvedl obranu. Ngadeu dominuje na stoperu, Bořil létá vlevo

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karviná si to před měsícem rozdala v Edenu s domácím týmem na férovku. Padla 2:3 a fanoušci „sešívaných“ nebyli nadšení z toho, že jim jeden z adeptů sestupu vstřelil hned dvě branky. Od té doby však defenziva vršovického celku šlape znamenitě – z posledních šesti zápasů inkasovala jediný gól, minulý týden ve finále MOL Cupu proti Jablonci. Slávistickou defenzivu přitom tvoří čtveřice, kterou by ještě před pár týdny čekal v sestavě málokdo.



„Je to pěkná vizitka, důležitá jsou ale vítězství,“ věděl po zápase s Duklou Jakub Jugas. Tedy polovina stoperské dvojice, která na Julisce vybojovala další čisté konto.

Parťákem je mu Michel Ngadeu, který sice přicházel jako střední obránce, ale v Edenu víc zaujal výkony na postu defenzivního záložníka. Situace, kdy vypadl kvůli zranění Simon Deli, ovšem chtěla, aby ho Jindřich Trpišovský vrátil na původní post.

Evidentně se to vyplatilo. V uplynulých šesti zápasech inkasovala Slavia pouze jednou ve finále MOL Cupu s Jabloncem (3:1), jinak obrana vždy udržela čisté konto.

Zlepšená činnost defenzivy dělá slávistickému kouči samozřejmě radost. „Těší mě to hodně. Je to ale zásluha celého týmu,“ vysvětloval Trpišovský po tříbodovém zisku v malém pražském derby. „Vzadu jsou soubojoví hráči, kteří vyhrají hodně osobních soubojů, gólman chytá slušně. Navíc jsme celkově zlepšili přepínání do obranné fáze a jsme kompaktnější.“

Paradoxem přitom je, že by současnou čtveřici beků tipoval před začátkem jara málokdo. V něčem jde navíc o čistou z nouze ctnost – nalevo musí hrát Jan Bořil, který obvykle operuje na pravém kraji. Napravo hraje Michal Frydrych, který je původem stoper (na pravé straně obrany však hrál už pod Jaroslavem Šilhavým) a o dvojici středních obránců už byla řeč.

Za normálních okolností by asi obrana Slavie vypadala jinak. Kdyby byl zdravý Simon Deli, v lepší formě se jevila zimní posila Lukáš Pokorný, nebo by na své podzimní výkony navázal Eduard Sobol, posílal by Trpišovský na hřiště zápas co zápas asi jiné kvarteto. Tohle mu ale zatím rozhodně dělá radost.

Dukla - Slavia: Rychlá akce Slavie a gól! Bořilův centr si našel Sýkora - 0:1
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Slavia 0:2. Výhra favorita, zůstává ve hře o titul
Video se připravuje ...

Dukla - Slavia: Danny vysunul do brejku Stocha a ten tvrdou ránou přidal pojistku: 0:2
Video se připravuje ...

Dukla - Slavia: Dvě šance Dukly: po střele Schranze roh, po něm vykopával z branky Frydrych
Video se připravuje ...

Dukla - Slavia: Tohle muselo bolet: drsná srážka Frydrycha a Podaného
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud