16. května 2018 • 20:39

Změny ve Spartě: Hovorku chce Jablonec, Juliš míří do Bohemians

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavá rošáda se peče na trase Letná – Ďolíček. Deník Sport už v minulých dnech informoval o tom, že je na spadnutí přestup útočníka Benjamina Tetteha do Sparty. Opačným směrem pak s největší pravděpodobností poputuje na hostování Lukáš Juliš. Letenský klub by mohl opustit rovněž stoper David Hovorka, o kterého má zájem Jablonec.



O Tetteha se Sparta zajímala už v průběhu zimy. Nakonec se však rozhodla transfer uskutečnit až po sezoně. Podle informací Sportu je přesun talentovaného střelce z Ghany prakticky hotový. Zbývá doladit poslední náležitost, dvacetiletý útočník tak od nového ročníku bude oblékat rudý dres.

Ten zelenobílý by měl naopak přetáhnout přes hlavu Lukáš Juliš. „Klokani“ se logicky poohlíželi po náhradě do přední linie a v hledáčku jim utkvěl právě třiadvacetiletý útočník. „Zájem je na straně klubů i hráče, mělo by dojít k dohodě,“ informuje zdroj obeznámený s děním na Letné.

Julišovi se tak otevírá příležitost k restartu uvadající kariéry. Zatímco v předchozích dvou sezonách pravidelně nastupoval, v probíhajícím ročníku vinou zranění odehrál pouze dvě utkání. V nich se navíc střelecky neprosadil.

David Hovorka nebyl po další ztrátě Sparty spokojený (archivní foto)
David Hovorka nebyl po další ztrátě Sparty spokojený (archivní foto)

Na jaře stihl bývalý mládežnický reprezentant pouze 28 minut v utkání na hřišti Karviné. Víc mu nedovolily opakující se zdravotní trable a silná konkurence. Sparta má do útoku k dispozici Josefa Šurala s Davidou Lafatou , ještě donedávna mohl navíc trenér Pavel Hapal využívat i Václava Kadlece s Václavem Drchalem. Těm ovšem pro zranění kolen sezona předčasně skončila.

Sparťanskou kabinu by mohl rovněž stoper David Hovorka. Podle informací deníku Sport na Letné se 24letým stoperem příliš nepočítají a nebránili by se jeho prodeji. Se zájmem okamžitě přispěchal Jablonec, jenž hledá náhradu za Luďka Pernicu , který se po sezoně přestěhuje do Viktorie Plzeň.

Hovorka na podzim nastupoval pravidelně v základní sestavě po boku Lukáše Štetiny, na jaře však z elitní jedenáctky vinou zdravotních problémů i zhoršené výkonnosti vypadl a přepustil své místo Semihu Kayovi. Aktuálně má na kontě 18 startů a jeden vstřelený gól v podzimním zápase s Karvinou.

Jablonec - Sparta: Hovorka tvrdě sestřelil Doležala, mohl být rád za žlutou
Video se připravuje ...

Sparta - Karviná: Hovorka si klepl míč o Kalabišku a Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud