Jan Podroužek
Premium
31. května 2018 • 05:00

Slavia přestavuje kádr: Sobol, Necid či Deli na odchodu. Koho si vyhlédla?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni tleskali a radovali se z jeho show. Soupeř kousek od něj, on balon na prsa, pak hezky pod kopačku, gazelí nohy do pohybu a vymalováno. Proto má kdekdo rád Simona Deliho. Africký obránce ovšem patří mezi hráče, kteří mohou kádr vicemistra v létě opustit. Hlavně vinou vleklých zdravotních potíží, kvůli nimž stihl za celou sezonu jen deset ligových zápasů. Kdo další je na odchodu? A jaké posily by mohly do Edenu naopak zamířit?



Nečeká se mimořádný řez, ale k jakési obměně dojde. Počty mohou být zhruba takové – pět hráčů ven, čtyři dovnitř. Aspoň taková je podle informací Sportu představa Slavie o složení kádru na příští sezonu.

Jednou z nejbolestnějších ztrát z pohledu fanoušků může být stoper Simon Deli. Ačkoliv ho pro českou ligu objevila nenáviděná Sparta, příznivci červenobílých si rychle afrického reprezentanta zamilovali.

Hltali jeho bohorovný projev, to, jak bez nervů obcházel jako poslední hráč sestavy dotírající útočníky, jeho ladnou pohybovou kulturu. Jenže zranění se na těle Deliho podepisují víc a víc.

Neobjevil se vůbec hned ve dvaceti utkáních minulé ligové sezony, a z těch deseti zbývajících jen sedm odehrál celých.

Naposledy naskočil na konci dubna proti Slovácku. Výsledek? Ve třicáté minutě odstoupil pro obnovení zranění stehenního svalu.

Ve smlouvě, kterou prodloužil minulý rok v červnu do léta 2020, má výstupní klauzuli, která se podle informací Sportu pohybuje mezi dvěma až dvěma a půl miliony eur, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud