2. srpna 2018 • 12:40

Šéf Tvrdík: Slavia bez titulu? Spojil jsem s tím i osobní odpovědnost

Autor: iSport.cz, jp, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Titul je v této sezoně nezbytnost. Pokud by ho Slavia po roční odmlce nezískala, mohlo by to mít důsledky i pro  Jaroslava Tvrdíka. Nejen o tom hovořil klubový šéf v podcastu pro slavistickenoviny.cz. Hodnotil také přestupovou politiku a postavení sportovního ředitele Jana Nezmara a jeho vztah s ředitelem klubu Martinem Krobem. O čem všem Tvrdík hovořil?



O cílech pro nadcházející sezonu

„Cílem akcionářů je pro tuto sezonu získat titul, to je absolutní priorita, to je pro nás nejdůležitější věc. K tomu vedeme sportovní úsek. Pro nás by byl velký problém, kdybychom nevyhráli, náš akcionář to takto postavil a já jsem s tím dokonce spojil nějakou osobní odpovědnost, jestli se nám to nepovede..."

O ambicích v pohárové Evropě

„Základní skupina Ligy mistrů, tak, jak to majitel staví, realisticky, je spíš teorie než pragmatické očekávání. Cíle pro Evropu jsou nastaveny až pro přespříští rok."

O dalších případných posilách

„Podařilo se přivést hráče, které si sportovní úsek přál. Registroval jsem informaci, že by si trenér přál přivést ještě jednoho křídelního hráče, v této chvíli bych řekl, že to není v otázce hodin, nebo dnů takové rozhodnutí učinit. Jestli přejdeme přes Dynamo, umím si představit, že bychom sáhli ještě k posílení týmu nějakým opravdu velmi silným hráčem, abychom měli větší naději hrát skupinu Ligy mistrů. Ale bezprostřední posílení tým nečeká, management ho neplánuje."

O tom, proč nevyšel příchod Egypťana Trézégueta

„Trezeguet by byl bezprecedentně nejdražší transfer hráče českým klubem v historii. Byl tu několikrát, já měl možnost se s ním několikrát potkat. Transfer nekrachl na fotbalové neprofesionalitě, myslím, že se mu Slavia líbila, šel by sem. Doplácíme ale na pověst Česka a české ligy. On s námi nejednal o vyšší nabídce, o výši platu, byl s tím spokojený. Problém byl, že mu zavolal předseda egyptského svazu a řekl mu, že Česko pro něj do budoucna není dobrá volba, ať si počká na větší klub. Řada spoluhráčů, i největších hvězd z reprezentace, mu říkala, že má na víc, ať jde jinam. V jeho hlavě, v jeho rodině a okolí byl pod obrovským tlakem jít do většího klubu, a to jsme neuměli překonat. Ale přestup on nezrušil, spíš ho odložil. Myslím, že kdybychom dneska znovu vstoupili do jednání, tak se nám to možná podaří. Ale tenkrát jsme se museli rozhodnout, šli jsme se zeptat Gentu na Olayinku a najednou se nám ho podařilo dokončit."

O sportovním řediteli Janu Nezmarovi

„Nezmar naplňuje moje očekávání beze zbytku. Je draze placený s velkými úkoly ode mě, ale jsem spokojený, jak jsem za celou dobu ve Slavii nebyl. Je to vidět na posilách, a i na hře, což je nejdůležitější."

O vztahu mezi Nezmarem a ředitelem klubu Krobem 

„Dnes máme v klubu naprosto jasně vymezený systém kompetencí, nejsou vůbec žádné pochyby. Já odpovídám za klub, mám k němu členy představenstva a je jasné, co dělá Martin Krob, co dělá Jan Nezmar, co dělá Dan Konrád, co dělá Tomáš Syrovátka. Každý má přesně popsaný svůj úsek. Nemůže být žádný střet kompetencí. Mezi pravověrnými slávisty jsem sportovního ředitele nenašel. Přišel sportovní ředitel a přivedl si svůj tým a vznikla pro nás nová situace. Ale odmítám říkat, že je to katastrofa. Já to slyším, je možné, že mezi nimi dvěma okamžitě nevznikla láska, asi se spolu neožení a nebudou spolu mít děti. Ale to neznamená, že v klubu nemají rozdělené kompetence a vůbec to neznamená, že spolu nejsou schopni spolupracovat. Já je vedle sebe na poradách vídám a nemám pocit, že bych měl sahat k tomu, že jednoho z nich z klubu odvolám. Ty spekulace klubu nepomáhají. Mohu vás ujistit, že jestli se rozhodnu, buď sám jako manažer, nebo na pokyn akcionáře, dělat jakékoliv personální změny, tak je provedeme a vydáme tiskovou zprávu, že jsme je provedli. Jen proto, že si spolu úplně nesedli a hledají spolu svůj vztah, tak to nepřehánějme a nedělejme z toho tak velké drama. Podle mě klub zatím funguje velice dobře. Nezmar má výborné výsledky, Krob má výborné výsledky s mládeží a v tom, co dělá. Zatím nevidím důvod, proč bych tu situaci měl řešit tak, že bych jednoho z nich stáhnul. Já členy představenstva odvolám, když nebudu spokojen s jejich prací. Nebudu je odvolávat jen proto, že se mají více nebo méně rádi.“

PĚTKA: Matoušek je hvězdou kola, ale s podmínkou. Karviná byla největším propadákem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud