Radek Špryňar
Premium
21. srpna 2018 • 05:00

Plzeň vládne lize, i když nebaví. Kde Vrba nejvíc tápe a proč schází Kolář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou stoprocentní. Už se zase osamostatnili na čele tabulky. Oproti Spartě a Slavii mají po pěti kolech dva, respektive tři body k dobru. Plzeň zatím kopíruje dokonalý podzim z minulé sezony a rozmachuje se za obhajobou titulu. I přes výsledkově skvěle zvládnutý úvod ročníku však její fotbal příliš nebaví. Viktoria nabízí povětšinou dietní představení, herně nepřesvědčuje, i proto FORTUNA:LIGA eviduje její čtyři hubené výhry 1:0. „Ve hře jí chybí větší tempo,“ poukazuje trenér Miroslav Koubek. V článku pro iSport Premium rozebíráme, co Plzni zatím vychází, kde trenér Vrba nejvíc váhá ve složení sestavy nebo v čem chybí momentálně zraněný Daniel Kolář.



Proč se Plzeň směje z prvního místa a konkurence jí už znovu funí na záda? Protože jí dosud velmi dobře funguje defenziva, naposledy inkasovala v prvním poločase úvodního kola na Dukle a na vítězství – typické 1:0 – jí stačí rutinní výkon. Hned poté je třeba říct, že jí významně pomáhá Michael Krmenčík, jenž Viktorii rozhodujícími góly zařídil už devět bodů z patnácti.

„Naše defenziva pracuje o hodně lépe než na jaře, na druhou stranu naposledy v Karviné jsme měli štěstí při rohu, kdy hráč vyplaval úplně sám na zadní tyči,“ připustil trenér Pavel Vrba.

Stabilizovaná čtyřčlenná zadní linie, kam velmi nenásilně zapadl exjablonecký stoper Luděk Pernica, je zatím nejkompaktnější řadou úřadujícího šampiona. Když je potřeba, zavře čtveřice mazáků v obraně kohouty a soupeř má smůlu.

Jenže od mistra a lídra šestnáctihlavého pelotonu se přece jen čeká, že bude dominovat i herně. Určovat trendy. Střílet góly. Přinášet fanouškům radost pohlednými akcemi.

To se ale zatím neděje.

„Body mají, dobře jim funguje defenziva, gólů dávají málo. A samotná hra? Určitě si ji sami představují lepší. Pokud bych to měl pojmenovat, v poslední době jí chybí větší tempo hry,“ všiml si Miroslav Koubek, asistent reprezentačního trenéra a také bývalý kouč Viktorie.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud