31. srpna 2018 • 04:59

BACKSTAGE: Podaný žasl z Bonyho a Kucky. Jak daleko měl do Slavie?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes ho čeká mimořádný zápas. Obránce Jakub Podaný se s Duklou pokusí získat první ligové body v této sezoně na půdě Sparty, která ho pro velký fotbal vychovala. V pořadu Backstage se ohlíží nejen za svým působením na Letné, ale vyjádří se i k šlágru nadcházejícího kola mezi Slavií a Plzní.



Kariéra Jakuba Podaného je se Spartou velmi úzce spojena. Sám zjistil, jak těžké to mají na Letné odchovanci v porovnání s drahými posilami. „Už za mě se vědělo, že se kupují hotoví hráči. Vždycky jsme si říkali, že cesta nahoru je hrozně těžká a v jiném klubu bychom už ligu hráli. Křivka je i po těch letech pořád stejná, Sparta se rozhodla jít touto cestou, a když ji občas bude doplňovat odchovanci, tak proč ne," řekl Podaný.

Kdo v době, kdy působil ve Spartě, patřil mezi jeho oblíbence? „Hrozně rád jsem sledoval Wilfrieda Bonyho a to, kam jeho kariéra směřuje... Jak pálí góly. Vždycky se mi líbil ještě Juraj Kucka, který má za sebou také skvělou kariéru, v Itálii si udělal jméno. Už ve Spartě z něj sálalo, že se někam dokáže dostat, proto také stabilně hrál," zmínil dvě jména.

Podaný také prozradil, že mohl skončit i ve Slavii. „Když jsem byl ještě ve Slovanu Bratislava pod smlouvou, objevil se zájem ze strany Slavie. Takto skautovali hodně hráčů a ptali se na mojí situaci. Nikdy však jednání nedošla do fáze, že bychom seděli u stolu, což mi usnadnilo rozhodování. Ve Slovanu jsem skončil, z rodinných důvodů jsem chtěl do Prahy a nakonec padlo rozhodnutí na Duklu," prozradil.

Právě Slavii nyní čeká souboj se stoprocentní Plzní, o kterém Michael Krmenčík řekl, že ho staví výš než derby. „Derby jsem hrál... Střetnou se dva kluby ze stejného města, dva historicky nejúspěšnější kluby v české lize. Jen tak něco derby nepřebije. Musíme si říct, že Plzeň hraje posledních deset let skvěle, derby je ale jen jedno," srovnával Podaný. 

Jak si myslí, že šlágr sedmého kola dopadne? „Věřím, že to bude skvělý zápas. Byl bych rád, kdyby padlo gólů hodně, ale vím, že jsou obrany obou kádrů velmi pevné. Na druhou stranu útoky jsou také fantastické, takže si přece jen myslím, že by branek mohlo být k vidění dost," dodal jednatřicetiletý bek.

BACKSTAGE: Oťukávala mě i Slavia. Naštěstí jsem se nemusel rozhodovat, směje se Podaný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud